Krijg je de geleende materialen niet tijdig terug in de bib dan kan je één of meerdere materialen één keer verlengen. Dit kan enkel indien het materiaal niet gereserveerd werd door een andere lener.

Een verlenging gaat in vanaf de datum dat je verlengt en dit voor 28 dagen.

Hoe?

Verlengen kan je online via de knop 'Verlengen' hierboven.
Heb je nog geen mijn.bibliotheek-profiel aangemaakt? Dit kan via 'Mijn.bibliotheek'.

Ook in de bib zelf kan je aan de zelfscanbalie via de knop 'Verlengen' de uitleentermijn verlengen met 4 weken. Je duidt één voor één de materialen die je wenst te verlengen aan.

Geraak je niet in de bib en kan je niet online verlengen, dan mag je ons natuurlijk ook bellen via het nummer 011 45 08 10. Wij doen dan verlenging voor jou.

Prijs?

Verlengen van geleende materialen op zich is gratis.

Wanneer je verlengt na de terugbrengdatum, wordt er 'te laat-geld' aangerekend.

Tips 

Jouw e-mailadres is geld waard!

Vermijd onnodige kosten en geef jouw e-mailadres op bij jouw inschrijving of registreer je op Mijn bibliotheek. Je ontvangt voortaan een herinneringsmail twee dagen voor jouw leenperiode eindigt. Je krijgt ook een e-mail wanneer een gereserveerd werk voor jou klaar ligt in de bibliotheek.

Ik kan niets lenen/verlengen?

Wanneer jouw abonnement verlopen is of je een openstaand bedrag (lidgeld, telaatgeld, kosten door aankopen, printen, reserveren, ...) hebt van 5 euro of meer wordt jouw bibliotheekkaart automatisch geblokkeerd.

Je kan op dat ogenblik geen bibliotheekmaterialen lenen en/of verlengen totdat je het verschuldigde bedrag vereffend hebt in de bibliothe(e)k(en) waar je de kosten gemaakt hebt.