Lerarenkaart Klasse

Leerkrachten, woonachtig te Beringen, kunnen hun lerarenkaart nog tot 30 juni afhalen in de bib.

Lerarenkaart Klasse

Bibliotheken en Klasse delen hetzelfde DNA-materiaal. Beide ondersteunen ze leraren in hun professionele activiteiten. Beide bevorderen ze het lezen bij een brede doelgroep.

'Op school leerde ik lezen en de bib geeft met eindeloos leesvoer'

Daarom hebben Klasse en de bibliotheken de handen in elkaar geslagen voor de verdeling van de lerarenkaarten.

Je kan als leerkracht, wonende in Beringen, jouw lerarenkaart in de bib van Beringen komen afhalen op vertoon van je identiteitskaart.

Dit is ook het ideale moment om de banden met de bibliotheekmedewerker aan te halen en het bibliotheekaanbod, al dan niet speciaal gericht op het onderwijs, te leren kennen.
Leesbevordering, projecten rond mediawijsheid, infobronnen, themakoffers, educatieve pakketten, klasuitleningen, interactieve rondledingen, het digitale krantenarchief GoPress, digitale prentenboeken Fundels, ... en dit is nog maar een greep uit het aanbod.

Om de samenwerking met de leerkrachten te versterken, geeft de bib de leerkrachten extra mogelijkheden via de onderwijs- en leesbevorderingskaart (OLE-kaart). Deze OLE-kaart richt zich vooral naar de leerkrachten van het basisonderwijs. Vraag ernaar in de bib.

In bib Beringen zal de huidige OLE-kaart vervangen worden door de nieuwe lerarenkaart.Laat jouw oude OLE-kaart vervangen door de Lerarenkaart.