Wat verandert er allemaal voor jou?

Volledig mobiel

Voortaan kan je in de bib snel en makkelijk via je eigen smartphone doorheen de catalogus bladeren, of kan je van thuis uit met je tablet snel een eenvoudig je geleende materialen verlengen of iets reserveren.
 

Sneller beschikbaarheid zien

De catalogus zelf kreeg eveneens een belangrijke update. De beschikbaarheidsinformatie krijg je nu meteen te zien op het detailscherm van een boek of ander werk. Je moet niet meer doorklikken naar een aparte pagina.
 

Beschikbaarheid item
 

Zoek en vind

Zoeken gaat nu nog sneller via het zoekveld op de homepagina van de website. Typ een zoekterm en kies eventueel uit de suggestielijst, net zoals in Google. Zelfs als je maar een deel van de auteursnaam of titel kent, helpt de catalogus je verder. Het juiste boek vinden was nog nooit zo makkelijk!
 

Screenshot suggestielijst

 

Filter jouw zoekresultaten

Krijg je veel resultaten bij een zoekopdracht, dan kan je via de opties bovenaan verder verfijnen en filteren. Wil je enkel boeken en geen tijdschriftartikels, klik dan op 'Materiaal' en vink de gewenste optie(s) aan. Op dezelfde manier kan je ook een onderscheid maken in werken voor kinderen of volwassenen, of items zoeken in een bepaalde taal. Je kan al deze filters ook naar hartenlust combineren!
 

Screenshot filters catalogus

Reserveer eenvoudiger  

Vanaf nu heeft elk boek of ander werk in de catalogus slechts één knop om te reserveren.  Als er meerdere edities beschikbaar zijn, dan kan je in een volgend scherm een keuze maken.
 

Screenshot reserveren
 

Mijn bibliotheek geïntegreerd

Mijn Bibliotheek, de webtool om je geleende materialen en reserveringen te beheren, was tot nu toe een aparte tool met een eigen webadres. In de nieuwe bibwebsite zitten deze functionaliteiten volledig geïntegreerd. Log in op de website, en krijg via het menu bovenaan toegang tot een reeks gepersonaliseerde diensten. Makkelijk en supersnel, ook op je smartphone!
 

Jouw geleende materialen krijgen een gezicht ...

Weet je niet meer precies welke boeken jouwe kinderen of partner allemaal geleend hebben en wanneer ze weer binnen moeten? Via het overzicht van de ontleningen, nu aangevuld met handige coverfoto's, kan je ze snel bij elkaar zoeken.
 

Altijd op de hoogte

De nieuwe website is jouw vertrekpunt voor al je bibnieuws. Hier ontdek je nieuwe aanwinsten, digitale themalijsten, interessante activiteiten, leuke weetjes, en nog veel meer.
 

In opbouw !

Onze website is nog in volle constructie. Merk je iets op dat nog fout loopt of heb je vragen? Contacteer ons dan via het contactformulier dat je rechtsboven vindt.