Materialen lenen is volledig gratis. 
De uitleentermijn voor alle materialen bedraagt 4 weken (28 dagen). 
Je kan geleende materialen 1 keer verlengen, enkel indien het materiaal niet gereserveerd werd door een andere lener.

Hoe?

Lenen

Via de zelfscanbalie registreer je met je eID of lenerspas zelf je uitleningen.

Per uitleenbeurt kan je op één lenerspas maximum 20 materialen tegelijk lenen. 
Indien je dit wenst kan je een uitleenbon printen (of naar jezelf mailen) met daarop de geleende materialen met telkens ook de terugbrengdatum. 

Inleveren

De geleende materialen inleveren doe je via de inleverkast: boeken zet je één voor één in de kast, cd's en dvd's leg je één voor één in de gleuf van de inleverbox. Het bibliotheekstysteem registreert vanzelf alle ingeleverde materialen en jij kan dit op de voet volgen via het scherm.

Als de bib gesloten is kan je de materialen ook via de inleverbus (links van de ingang van de bib, in de doorgang naar de achterliggende parking) terugbrengen.

Prijs?

Materialen lenen is volledig gratis.

Indien je de geleende materialen te laat inlevert, wordt er 'telaatgeld' aangerekend.

 

Tips 

Jouw e-mailadres is geld waard!

Vermijd onnodige kosten en geef jouw e-mailadres op bij jouw inschrijving of registreer je op Mijn bibliotheek. Je ontvangt voortaan een herinneringsmail twee dagen voor jouw leenperiode eindigt. Je krijgt ook een e-mail wanneer een gereserveerd werk voor jou klaar ligt in de bibliotheek.

Ik kan niets lenen/verlengen?

Wanneer jouw abonnement verlopen is of je een openstaand bedrag (telaatgeld, kosten door aankopen, printen, reserveren, ...) hebt van 5 euro of meer wordt jouw bibliotheekkaart automatisch geblokkeerd.

Je kan op dat ogenblik geen bibliotheekmaterialen lenen en/of verlengen totdat je het verschuldigde bedrag vereffend hebt in de bibliothe(e)k(en) waar je de kosten gemaakt hebt.