Boek
Engels

God help the child

Toni Morrison (auteur)

God help the child

Genre:
Bride, een Amerikaanse zakenvrouw, heeft ervoor gezorgd dat een lerares jarenlang onschuldig in de gevangenis zat. Het contact met de net vrijgekomen vrouw loopt uit de hand maar daarmee begint ook haar zoektocht naar haar eigen identiteit.
Extra onderwerp
Jeugdtrauma's
Titel
God help the child
Auteur
Toni Morrison
Taal
Engels
Uitgever
London: Vintage, copyright 2015
178 p.
ISBN
9780099555926 (paperback)

Andere talen:

Besprekingen

Deze roman confronteert de lezer met de kwetsbaarheid van de kinderen in hun relatie met volwassenen. De personages, die in de ik-vorm aan het woord komen, hebben allemaal een eigen verhaal over hun familierelaties. De meest dramatische weergave van de kinderjaren komt van Bride, een succesvolle zwarte zakenvrouw. Als enige dochter van de alleenstaande Sweetness probeerde ze erkenning te krijgen van haar moeder door een valse getuigenisverklaring af te leggen waardoor een vrouw vijftien jaar lang onschuldig in de gevangenis zit. Sweetness weet dit niet en ze denkt dat aan de opvoeding van haar dochter niks mankeerde. Queen, tante van een vriend van Bride, heeft haar zes kinderen met hun vaders achtergelaten. De kinderen zijn daardoor diep gekwetst, en hoewel ze op latere leeftijd veel wijzer is geworden, denkt ze dat het voor de toenaderingspogingen veel te laat is. De aantrekkingskracht van het boek ligt vooral in het wisselende perspectief dat de emotionele pijn van de personages v…Lees verder

Over Toni Morrison

Toni Morrison (Lorain (Ohio), 18 februari 1931 - New York, 5 augustus 2019) was een Amerikaanse schrijfster.

In 1993 ontving ze de Nobelprijs voor Literatuur voor haar oeuvre. In 2012 ontving zij de hoogste civiele Amerikaanse onderscheiding: de Presidential Medal of Freedom. Een aantal van haar boeken wordt gezien als klassiekers van de Amerikaanse literatuur, waaronder The Bluest Eye, Beloved (waarmee zij een Pulitzerprijs won), en Song of Solomon. Haar stijl is bijzonder door thema's van epische proporties, levendige dialogen en tot in detail uitgewerkte Afro-Amerikaanse personages.

Vroege jaren

Ze werd geboren als tweede in een gezin met vier kinderen als Chloe Anthony Wofford in Lorain, Ohio. Ze was een verwoed lezer, en haar vader vertelde haar veel volksvertellingen uit zijn cultuur.

Ze studeerde letteren aan de Howard-universiteit in Washington en het was daar, dat ze haar naam verand…Lees verder op Wikipedia