Luisterboek
Nederlands

Sinterklaas zakt door zijn paard

Thea Dubelaar (auteur), Frank Groothof (verteller), VOF de Kunst (muziek)
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Tijdens de voorbereidingen op het grote feest van Sinterklaas blijkt dat Amerigo, Sints trouwe schimmel, te dik is. Piet Pedro bedenkt allerlei oplossingen voor dit probleem. Vanaf ca. 5 jaar
Titel
Sinterklaas zakt door zijn paard
Auteur
Thea Dubelaar
Verteller
Frank Groothof
Muziek
VOF de Kunst
Taal
Nederlands
Uitgever
De Kunst, 2009
2 cd's
Speelduur
ca. 100 min.
EAN
9789021666532

Andere formaten:

Besprekingen

Integrale weergave van het gelijknamige boek*, voorgelezen door Frank Groothof. Tijdens alle voorbereidingen op het grote feest van Sinterklaas blijkt dat Amerigo, Sints trouwe schimmel, te dik is! Hij zakt al door zijn benen als Piet Pedro op zijn rug springt. Deze bedenkt allerlei oplossingen: van niet meer snoepen van de vijgen tot zelfs de aanschaf van een ander (bruin) paard…! Met wat vallen en opstaan kan de Sint, mét Amerigo, toch op tijd met de stoomboot naar Nederland vertrekken! In vlot, goed en vaak grappig Nederlands wordt het verhaal verteld, in korte, overzichtelijke voorleeshoofdstukken. Bijpassende geluiden en muziek verlevendigen het verhaal. Een luisterboek om in de sinterklaasperiode vaak naar te luisteren, zowel thuis als op school en bij de naschoolse opvang. Vanaf ca. 5 jaar.

Over Thea Dubelaar

CC BY 3.0 - Foto van/door D. Korsuize

Thea Dubelaar (Den Ilp, 26 januari 1947) is een Nederlandse kinderboekenschrijfster.

Levensloop

Dubelaar groeide op in Heemskerk en doorliep de HBS. Vervolgens werkte ze bij het verzekeringsbedrijf van een bank. Na een jaar besloot ze journaliste te worden, en volgde ze een cursus journalistiek te Amsterdam.

In 1972 trouwde ze met de Fransman Maurice Balzamont, die afkomstig was van Guadeloupe. Ze verhuisde naar Frankrijk en begon korte verhalen te schrijven voor de jeugdbladen Okki en Taptoe. In 1979 schreef ze haar eerste kinderboek, Sjanetje dat in 1980 werd bekroond met een Zilveren Griffel. Sindsdien schrijft ze elk jaar een boek.

Sinds 1997 woont ze vijf maanden per jaar op Guadeloupe, in het ouderlijk huis van haar echtgenoot. Daarnaast is ze tien weken per jaar in Nederland om lezingen en schrijfcursussen te geven.

In de jaren '90 schreef ze verhalen voor het televisieprogramma …Lees verder op Wikipedia

Suggesties