Boek
Nederlands

Tot dusver niets aan de hand

Sylvia Witteman (auteur)
+1
Tot dusver niets aan de hand
×
Tot dusver niets aan de hand Tot dusver niets aan de hand

Tot dusver niets aan de hand

Genre:
Columns over het alledaagse leven van een jong gezin in Amsterdam.
Extra onderwerp
dagelijks leven, humor, verdriet
Titel
Tot dusver niets aan de hand
Auteur
Sylvia Witteman
Taal
Nederlands
Uitgever
Utrecht: De Arbeiderspers, 2012
216 p.
Aantekening
Bundeling van columns eerder verschenen in de Volkskrant van april tot december 2011
ISBN
9789029583473 (paperback)

Andere formaten:

Besprekingen

Voor wie de Volkskrant niet leest, is er Tot dusver niets aan de hand, een leuke bundel columns uit de wekelijkse bijlage van de krant. Sylvia Witteman nam in deze bundel de teksten op die ze in de krant publiceerde tussen april en december 2011. Ze gunde ons al een blik in haar chaotische leven met man en drie kinderen, via Pekingeend bij nacht (2007) en Ik verzin dit niet (2009), telkens verzamelingen van eerder gepubliceerd materiaal. Het leven lijkt een paar jaar later niet minder chaotisch, niet in het minst door haar eigen verstrooide geest. ‘Waar zijn plots de kinderen (zeven en tien jaar oud)?’, ‘Wat doet die herfstvlaai ineens voor mijn fietswiel?’, ‘Hoe kan het dat de werkster zelfs de gebruikte poetsdoekjes keurig opvouwt?’, zijn enkele van de vragen die een antwoord vinden via de vermakelijke verhalen van Witteman. Autobiografisch zijn ze naar eigen zeggen allemaal, aangezet (volgens alle anderen) en vol zelfspot ook. Het levert in ieder geval w…Lees verder
Sylvia Witteman (1965) schrijft columns voor onder andere een bijlage van de Volkskrant. In deze bundel zijn zeventig columns gebundeld die in 2011 in die krant verschenen. In columns van tweeëneenhalve bladzijde lang beschrijft Witteman het moderne leven van een jong gezin in Amsterdam. Het plezier in taal spat van de bladzijden. Haar taalgebruik is beeldend, creatief en humoristisch, met fraaie aanduidingen als 'een multiraciale weelde aan agenten op fietsen'. Het zesde boek van de auteur, die onder andere in Moskou en Washington heeft gewoond, feiten die in haar columns zo nu en dan terugkomen. Aantrekkelijke uitgave voor een groot publiek. Normale druk.

Over Sylvia Witteman

Sylvia Agnes Godefrida Witteman (Bloemendaal, 9 oktober 1965) is een Nederlandse columniste voor het landelijke dagblad de Volkskrant.

Biografie

Witteman groeide op in Overveen. Haar vader, Wim Witteman, was enige tijd dirigent van het Ricciotti Ensemble, en haar grootmoeder van vaders zijde was Johanna Cecilia Andriessen (1902-1986), zus van Willem, Hendrik en Mari Andriessen. Haar oom, de broer van haar vader, is journalist en televisiepresentator Paul Witteman (geb. 1946).

Ze studeerde Nederlands, maar toen haar echtgenoot, de journalist Philippe Remarque, correspondent werd, stopte ze met haar studie. Na eerdere verblijven in Berlijn, Moskou, Den Haag en Washington ging Sylvia Witteman wonen en werken in Amsterdam. Zij schreef tot begin 2011 een wekelijkse kookcolumn in de receptenrubriek 'de Volkskeuken' in de Volkskrant en publiceerde enkele kookboeken. Sinds 2005 schrijft ze ook een niet-culinaire colum…Lees verder op Wikipedia