Boek
Nederlands

Plastic rozen

Sylvia Witteman (auteur)
+1
Plastic rozen
×
Plastic rozen Plastic rozen
Genre:
`Uit gemakzucht laat ik mijn kinderen zo veel mogelijk hun eigen gang gaan, zegt Sylvia Witteman in een van haar columns. Een bevrijdende uitspraak bij het getob over goed moederschap versus de noodzaak gewoon de dag door te komen. In deze bundel staan de hoogtepunten uit meer
dan tien jaar verslaggeving over het hedendaags gezinsleven.
Over het leed dat kinderfeestje heet; de vaststel
Onderwerp
Gezin, Moeders
Extra onderwerp
CPNB Top 10, columns
Titel
Plastic rozen
Auteur
Sylvia Witteman
Taal
Nederlands
Editie
1
Uitgever
Amsterdam: Nijgh en Van Ditmar, 2015
280 p.
Aantekening
Bundeling van columns eerder verschenen in de Volkskrant
ISBN
9789038800479 (paperback)

Besprekingen

Columniste Sylvia Witteman (1965) is moeder van drie kinderen. En met die kinderen maakt ze heel wat mee. Niet alleen met de kinderen zelf, ook als moeder zijnde komt ze zichzelf meermaals tegen. Het boek bestaat uit verschillende columns die gaan over onder andere hoe je geacht wordt playdates te organiseren, wat er allemaal gebeurt met medemensen als de zomer nadert, over moeders die de touwtjes toch maar al te graag in handen blijven houden. Heel herkenbaar is hoe ze beschrijft dat haar kinderen op bepaalde uren nog in pyjama rondhangen, niet aan hun huiswerk willen beginnen of chips willen vlak voor het avondmaal. En hoe haar zoon vertelt dat hij voor altijd bij zijn ouders wil blijven. De columns geven een kijkje in haar leven maar doen je soms ook even stil staan bij je eigen leven. Sommige stukjes zijn hilarisch, zeer herkenbaar voor ouders en zeker voor moeders. De ongedateerde columns verschenen eerder in de Volkskrant en zijn een keuze uit zeven eerder verschenen bundels.

Over Sylvia Witteman

Sylvia Agnes Godefrida Witteman (Bloemendaal, 9 oktober 1965) is een Nederlandse columniste voor het landelijke dagblad de Volkskrant.

Biografie

Witteman groeide op in Overveen. Haar vader, Wim Witteman, was enige tijd dirigent van het Ricciotti Ensemble, en haar grootmoeder van vaders zijde was Johanna Cecilia Andriessen (1902-1986), zus van Willem, Hendrik en Mari Andriessen. Haar oom, de broer van haar vader, is journalist en televisiepresentator Paul Witteman (geb. 1946).

Ze studeerde Nederlands, maar toen haar echtgenoot, de journalist Philippe Remarque, correspondent werd, stopte ze met haar studie. Na eerdere verblijven in Berlijn, Moskou, Den Haag en Washington ging Sylvia Witteman wonen en werken in Amsterdam. Zij schreef tot begin 2011 een wekelijkse kookcolumn in de receptenrubriek 'de Volkskeuken' in de Volkskrant en publiceerde enkele kookboeken. Sinds 2005 schrijft ze ook een niet-culinaire colum…Lees verder op Wikipedia