E-boek
Nederlands

Zeg nooit nooit

Stig Broeckx (auteur), Thijs Delrue (auteur)
Op 28 mei 2016 komt bruusk een einde aan de wielerdroom van Stig Broeckx, de immer goedlachse en hardwerkende knecht van Lotto-Soudal. In de derde etappe van de Baloise Belgium Tour komt hij door een verkeerd inhaalmanoeuvre van een motard zwaar ten val. Op zijn hoofd. Stig belandt in een diepe coma, zijn ouders krijgen te horen dat hij wellicht nooit nog wakker zal worden. Nooit meer zal praten.
Titel
Zeg nooit nooit
Auteur
Stig Broeckx Thijs Delrue
Taal
Nederlands
Uitgever
Kalmthout: Van Halewyck, 2020
240 p. (Epub2) : ill.
ISBN
9789463831826
CloudLibrary
3fm39r9

Andere formaten:

Over Stig Broeckx

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Jérémy-Günther-Heinz Jähnick

Stig Broeckx (Mol, 10 mei 1990) is een voormalig Belgisch wielrenner.

In 2013 werd hij tweede op het Belgisch kampioenschap wielrennen voor elite zonder contract. Broeckx werd in zijn eerste jaar prof direct geselecteerd voor het Ronde van Vlaanderen-team van Lotto-Belisol. Aan zijn beloftevolle carrière kwam in 2016 plots een eind door een ongeval tijdens de Baloise Belgium Tour.

Ongeval

Op 28 mei 2016 was Broeckx, tijdens de voorlaatste rit van de Baloise Belgium Tour, betrokken in een zware valpartij. Twee motoren wilden het peloton inhalen, maar kwamen ten val en werden in de groep wielrenners gekatapulteerd. Bij de valpartij waren liefst 18 renners betrokken, waarvan er 11 gewond raakten. Pieter Jacobs (2 gebroken ruggenwervels) en Stig Broeckx waren de zwaarste slachtoffers van het ongeval.

Broekcx, die 3 maanden eerder ook al het slachtoffer was van een incident met motoren in de wielerwedstrijd Kuurne-Brusse…Lees verder op Wikipedia