Illegale immigranten en asielzoekers in Londen komen op het spoor van een orgaanhandel
Titel
Dirty pretty things
Regisseur
Stephen Frears
Acteur
Audrey Tautou Chiwetel Ejiofor Sergi López
Taal
Engels
Uitgever
RCV, 2003
1 dvd-video
Oorspr. opname
2002
Speelduur
ca. 99 min.
Aantekening
Engels gesproken Ondertiteling: Nederlands
EAN
8713045204976
mooov

Besprekingen

Regisseur Stephen Frears (My beautiful laundrette, High fidelity) heeft wat hij zelf noemt een 'gothic horrorstory' gemaakt waarin illegalen en asielzoekers centraal staan. In Londen werkt de Nigeriaanse dokter Okwe (Chiwetel Ejiofor) overdag als taxichauffeur en 's nachts als nachtwaker in een hotel. De Turkse Senay (Audrey Tautou) is daar schoonmaakster maar ook zij werkt daarnaast in een naai-atelier. Okwe ontdekt dat in het hotel louche praktijken aan de gang zijn, maar kan natuurlijk niet naar de politie. Samen met andere ontheemden weet hij wraak te nemen. Belinda van de Graaf (Trouw 9-10-'03) vindt het knap hoe die 'onzichtbare' mensen voor even zo zichtbaar gemaakt worden. Bianca Stigter (NRC 8-10-'03) prijst het spel van Ejiofor en vindt dat de film het juiste decor biedt voor dit onderwerp. De film ontving vele nominaties op filmfestivals en won o.a. de British Independent Film Award.

Over Stephen Frears

CC-BY-SA-3.0 - Foto van/door Towpilot

Stephen Frears (Leicester, 20 juni 1941) is een Brits filmregisseur.

Filmografie

Films

  • Gumshoe (1971)
  • Bloody Kids (1979)
  • The Hit (1984)
  • My Beautiful Laundrette (1985)
  • Prick Up Your Ears (1987)
  • Mr Jolly Lives Next Door (1987)
  • Sammy and Rosie Get Laid (1987)
  • Dangerous Liaisons (1988)
  • The Grifters (1990)
  • Hero (1992)
  • The Snapper (1993)
  • Mary Reilly (1996)
  • The Van (1996)
  • The Hi-Lo Country (1998)
  • High Fidelity (2000)
  • Liam (2000)
  • Dirty Pretty Things (2002)
  • Mrs. Henderson Presents (2005)
  • The Queen (2006)
  • Chéri (2009)
  • Tamara Drewe (2010)
  • Lay the Favorite (2012)…Lees verder op Wikipedia