Boek
Nederlands

De strijd om Troje & Odysseus : de heldhaftige verhalen van Homerus

Simone Kramer (auteur), Els Van Egeraat (illustrator)
+1
De strijd om Troje & Odysseus : de heldhaftige verhalen van Homerus
×
De strijd om Troje & Odysseus : de heldhaftige verhalen van Homerus De strijd om Troje & Odysseus : de heldhaftige verhalen van Homerus

De strijd om Troje & Odysseus : de heldhaftige verhalen van Homerus

Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
'De strijd om Troje' en 'Odysseus', twee beroemde en spannende verhalen uit de Griekse oudeheid, worden in eigentijdse taal naverteld. Met zwart-witillustraties. Vanaf ca. 10 t/m 13 jaar.
Bevat
Titel
De strijd om Troje & Odysseus : de heldhaftige verhalen van Homerus
Auteur
Simone Kramer 1939-
Illustrator
Els Van Egeraat
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Uitgeverij Ploegsma, © 2019
394 p. : ill.
ISBN
9789021679396 (paperback)

Besprekingen

Simone Kramer hervertelt met succes oude verhalen voor kinderen. Dit is een bundeling van 'De strijd van Troje' (3e dr., 2011) en 'Odysseus' (5e dr., 2015), twee beroemde heldendichten van Homerus in korte toegankelijke zinnen. De strijd om de stad Troje wordt herverteld, vanaf de aanleiding. Ook de terugkeer van de helden en de vele afzonderlijke avonturen die zij daarbij beleefden, komen aan bod. In 'Odysseus' wordt in drie delen verteld hoe de Griekse held na tien jaar terugkeert naar zijn vaderland. Beide verhalen zijn verlucht met gewassen pentekeningen van Els van Egeraat, dit keer niet in kleur maar in zwart-wit. De bundeling is een goede manier om kennis te maken met de Griekse mythologie. In korte hoofdstukken en een heldere verteltrant wordt de lezer meegenomen in de twee prachtige verhalen die nergens aan kracht inboeten. Kramer weet de magie van de mythologie springlevend te houden. De achterin opgenomen lijst van namen met korte uitleg is nodig, want de namen staan veelal…Lees verder

Over Simone Kramer

Simone Kramer (Bodegraven, 9 juli 1939) is een Nederlandse auteur van kinder- en jeugdboeken. Ze bewerkte diverse Griekse mythen en verhalen.

Biografie

Kramer werd geboren in Bodegraven als jongste in een gezin van acht kinderen. Haar vader was daar directeur op basisschool. Na haar lagere school bezocht ze het gymnasium. Vervolgens ging zij naar de muziekschool. Kramer werkte tijdens haar studie dagdeels als doktersassistente en verkoopster in een Warenhuis.

In 1966 ging ze werken voor de VARA. Eerst bij de muziekafdeling en vervolgens bij de filmafdeling. Ze vertaalde vele films en maakte hier verhalen over. In 1984 ging Kramer aan de slag als kinderboekenschrijfster.

Bibliografie

  • 2009 - De Griekse tragedies (Uitgeverij Ploegsma)
  • 2008 - Van Grote Beer en Orion (Uitgeverij Ploegsma)
  • 2006 - De omzwervingen van Odysseus (Ploegsma)…Lees verder op Wikipedia