Boek
Nederlands

De kleedkamer : het leven begint na de koers. [1]

Ruben Van Gucht (auteur), Thijs Delrue (redacteur)
+1
De kleedkamer : het leven begint na de koers. [1]
×
De kleedkamer : het leven begint na de koers. [1] De kleedkamer : het leven begint na de koers. [1]

De kleedkamer : het leven begint na de koers. [1]

Ruben Van Gucht (auteur), Thijs Delrue (redacteur)
Gesprekken met winnaars van zes wielerklassiekers en andere toprenners, over successen, teleurstellingen en het leven na hun sportcarrière.
Extra onderwerp
wielersport
Titel
De kleedkamer : het leven begint na de koers. [1] / Ruben Van Gucht ; interviews met Freddy Maertens, Roger De Vlaeminck, Francesco Moser, Tom Boonen, Bjarne Riis, Eddy Planckaert, George Hincapie, Johan Museeuw, Peter Van Petegem en 6 anderen
Auteur
Ruben Van Gucht
Redacteur
Thijs Delrue
Taal
Nederlands
Uitgever
Kalmthout: Van Halewyck, © 2018
207 p. : ill.
ISBN
9789461318428 (paperback)

Besprekingen

‘De kleedkamer’ is een Belgisch sportprogramma op televisie waarin voetballers en wielrenners aan het woord komen die terugkijken op sportmomenten uit hun carrière. Programmamaker Van Gucht blikt terug met zes hoofdrolspelers van voorjaarsklassiekers. De Belgen Fons de Wolf, Tom Steels, Nick Nuyens, Jean-Marie Wampers en Eric van Lancker, en de Nederlander Erik Dekker. Met collega’s worden herinneringen opgehaald. In een zeer vlotte stijl laat Van Gucht de koersen tot leven komen. In een prachtig vormgegeven boek met foto’s en een prettige opmaak is het terugkijken een feestje voor liefhebbers. Met openhartige anekdotes blijken de renners ook mensen. Die genieten van succes, maar die ook teleurstellingen in de wedstrijd en het leven te verwerken krijgen. Behalve de winnaars van de koersen komen andere grote renners aan het woord, o.a. Tom Boonen, Michael Boogerd, Gianni Bugno en Freddy Maertens. Lezenswaardig, vol authentieke verhalen en vol liefde voor de wielersport. Ruben van Gucht…Lees verder

Over Ruben Van Gucht

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Paul Hermans

Ruben Van Gucht (Leuven, 26 november 1986) is een Vlaams sportpresentator. Sinds januari 2012 is hij voltijds journalist bij de VRT-sportredactie.

Van Gucht studeerde communicatiewetenschappen aan de VUB. Tussen 2009 en 2012 werkte hij bij de regionale televisiezender RTV en bij EXQI. Bij EXQI werd hij ingeschakeld als commentator bij diverse sporten. Als voetbalcommentator was hij te horen bij wedstrijden van Anderlecht, Club Brugge en Standard in de Europa League. Daarnaast zorgde hij ook voor de verslaggeving bij heel wat autosportwedstrijden en andere sporten. Maar Ruben Van Gucht was vooral te horen bij het wielrennen. EXQI nam enkele jaren de rondes van Zwitserland, Romandië, Wallonië, Turkije, Qatar, Oman en een hele reeks eendagswedstrijden voor zijn rekening. Samen met co-commentatoren als Hans De Clercq, Hendrik Redant of Johan Museeuw verzorgde hij het commentaar bij al deze wielerwedstrijden.

Begin 2012 maakte hij de overstap naar de VRT, waar hij in…Lees verder op Wikipedia