Makkelijk lezen
Nederlands

Ik omhels je met duizend armen

Ronald Giphart (auteur), Frans Van Duijn (bewerker)
Een jonge schrijver gaat zich zorgen maken als hij het gevoel heeft gelukkig te zijn. Verhaal in korte zinnen en gemakkelijke woorden. Sterk bekorte versie.
Onderwerp
Generatie (X)
Titel
Ik omhels je met duizend armen
Auteur
Ronald Giphart
Bewerker
Frans Van Duijn
Taal
Nederlands
Editie
1
Uitgever
Amsterdam: Eenvoudig Communiceren, 2008
63 p.
Aantekening
Vereenvoudigde uitgave
ISBN
9789086960477 (paperback)

Andere formaten:

Besprekingen

'Makkelijk lezen'-bewerking van de gelijknamige roman van de bij jongeren populaire schrijver (1965). Een verhaal in de ik-vorm, waarin de schrijver Giph met een aantal filmcollega's op vakantie is op La Palma. Hij vertelt over zijn bloedmooie zwangere vrouw, het lijden en de zelfgekozen dood van zijn moeder, de uitspattingen op het vakantie-eiland, en de ontdekking dat zijn vriendin een miskraam krijgt en dat enkele van zijn 'vrienden' hem gigantisch belazerd hebben. Vlot geschreven, met overdrijvingen, gevoel voor humor, en hier een daar een droevige wending. Korte getitelde hoofdstukken, makkelijke woorden. De keuze voor opname van juist deze titel in de reeks Makkelijk Lezen roept wel vragen op: er komen in het boek elementen voor die dit boek zeker tof maken voor slecht lezende jongeren, maar die andere doelgroepen (bijv. inburgeraars) kunnen schokken. Dat ligt dan aan de inhoud, en niet aan de hertaler. Duidelijke druk.

Over Ronald Giphart

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Ciell

Ronald Edgar Giphart (Dordrecht, 17 december 1965) is een Nederlandse schrijver. Hij werd bekend met boeken als Ik ook van jou (1992) en Phileine zegt sorry (1996).

Biografie

Ronald Giphart werd op 17 december 1965 geboren te Dordrecht, als zoon van een huisvestingsambtenaar en Wijnie Jabaaij, die later Tweede Kamerlid zou worden voor de PvdA. Hij heeft één zus: Karin. Zijn ouders scheidden toen Giphart 11 was. Hij ging met zijn vader in Soest wonen en verhuisde in 1987 naar Utrecht, waar hij Nederlands ging studeren. Na drie jaar brak hij zijn studie af. Tijdens zijn werk als nachtportier begon hij te schrijven. Giphart debuteerde in 1992 met Ik ook van jou. Hij schreef daarna nog diverse romans en was redacteur van het literair tijdschrift Zoetermeer.

Giphart publiceert in uiteenlopende tijdschriften, waaronder voorheen in het NS-tijdschrift Rails, waarvan hij enige tijd hoofdredacteur…Lees verder op Wikipedia

Suggesties