Boek
Nederlands

Zwerver redt het kerstfeest

Roddy Doyle (auteur), Brian Ajhar (illustrator)
+1
Zwerver redt het kerstfeest
×
Zwerver redt het kerstfeest Zwerver redt het kerstfeest
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Genre:
De hond Zwerver wordt op kerstavond door de kerstman ingeschakeld bij het wegbrengen van de cadeautjes, omdat Rudolf, het rendier, precies op die dag ziek thuis zit. Vanaf ca. 8 jaar.
Onderwerp
Kerstman
Titel
Zwerver redt het kerstfeest
Auteur
Roddy Doyle
Illustrator
Brian Ajhar
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Rover saves Christmas
Uitgever
Amsterdam: Prometheus, 2003
131 p. : ill.
ISBN
90-6494-107-6

Besprekingen

Het verhaal is al eerder verteld: de Kerstman -- of Sinterklaas -- die hulp nodig heeft om alle cadeautjes op tijd bezorgd te krijgen. Maar nog nooit op zo'n uitzonderlijke manier. Zoals gezegd, de Kerstman zit in de problemen want zijn rendier Rudolf laat het afweten. Er is maar één dier dat hem kan vervangen: de hond Zwerver. Een uitgekookte, zakelijke hond die niet van plan is het uit louter goedheid te doen. Maar als er enige chantage op hem wordt uitgeoefend -- hij zou gesignaleerd zijn met een meisjeshond die niet zijn vaste vriendin is -- geeft hij toe. Wel stelt hij als eis dat vier buurtkinderen als hulp meegaan, later komen er ook nog twee hagedissen bij. Met Zwerver voor de slee en de Kerstman met zijn helpers erin begint er een race tegen de klok, of beter, tegen de opkomende zon. Kris kras de wereld over en steeds daagt het iets meer in het oosten. Bijna dreigt het toch nog mis te gaan, maar de nuchtere opmerking van Zwerver dat een pop even leuk is om te krijgen bij lich…Lees verder
De hond Zwerver, bekend uit 'De giechelfabriek'*, wordt op kerstavond door de kerstman ingeschakeld bij het wegbrengen van de cadeautjes. Rudolf, het rendier, zit precies op die dag ziek thuis. De kerstman heeft geen andere keus dan een beroep te doen op de enige van wie hij zeker weet dat hij slim, getalenteerd, knap en charmant genoeg is om een waardige plaatsvervanger te zijn. Met Zwerver wordt het natuurlijk allesbehalve een gewone nachtdienst voor het arrensleeteam van de kerstman. Kolderiek verhaal van de bekende Ierse schrijver, voorzien van grappige zwartwittekeningen. Vanaf ca. 8 jaar.

Over Roddy Doyle

Roddy Doyle (Dublin, 8 mei 1958) is een Iers schrijver. Voor zijn eerste succes was hij leraar Engels en aardrijkskunde aan de Greendale Community School in Kilbarrack, Noord-Dublin, waar hij nog steeds woont. Zijn boeken gaan over de werkende klasse in Dublin, en zijn luchthartig maar hebben een serieuze ondertoon.

Bibliografie

Romans

  • Deze drie spelen rondom de familie Rabbite, en zijn in 1992 opnieuw uitgebracht als de "Barrytown Trilogy"
    • The Commitments (1987, verfilmd in 1991 door Alan Parker)
    • The Snapper (De bastaard) (1990) (verfilmd 1993 door Stephen Frears)
    • The Van (De Bus) (1991) (verfilmd 1997 door Stephen Frears)
  • The Guts (2013) vervolgt het Rabbite verhaal
  • Paddy Clarke Ha Ha Ha (Booker Prize 1993) speelt zich ook af in Barrytown.
  • Voor serie 1 van de Open door series schreef hij h…Lees verder op Wikipedia