Boek
Engels
De oprichter van de Ierse rockband 'The Commitments' is op zijn 47e nog steeds actief in de muziekwereld en bezoekt een driedaags muziekfestival.
Titel
The guts
Auteur
Roddy Doyle
Taal
Engels
Editie
1
Uitgever
London: Jonathan Cape, 2013
327 p.
ISBN
9780224098328 (hardback)

Andere talen:

Besprekingen

Jimmy Rabbitte jr. (ooit de oprichter van The Commitments, de rockband uit het eerste deel van Doyle’s ‘Barrytown’-trilogie) is nu 47 jaar, getrouwd met Aoife en vader van vier kinderen. Hij is nog steeds actief in de muziekwereld: samen met zijn zakenpartner Noeleen probeert hij oude rockbands nieuw leven in te blazen. Er wordt darmkanker bij hem geconstateerd, maar na een operatie lijkt hij aan de beterende hand. Hij ontmoet Outspan, de vroegere gitarist van The Commitments, die aan terminale longkanker lijdt. T.g.v. het Eucharistisch Congres in Dublin (2012) stelt hij een cd samen met muziek uit 1932. Een van de nummers is echter van Jimmy’s eigen hand en dit is tijdens het Electric Picnic-festival een groot succes voor de groep van zijn zoon Marvin. Aan het slot bezoekt Jimmy samen met de doodzieke Outspan, zijn broer Les en een andere vriend dit driedaagse rockfestival, wat hilarische scènes oplevert. De karakters bij Doyle zijn eenvoudige Dubliners, maar worden nooit als belache…Lees verder

Over Roddy Doyle

Roddy Doyle (Dublin, 8 mei 1958) is een Iers schrijver. Voor zijn eerste succes was hij leraar Engels en aardrijkskunde aan de Greendale Community School in Kilbarrack, Noord-Dublin, waar hij nog steeds woont. Zijn boeken gaan over de werkende klasse in Dublin, en zijn luchthartig maar hebben een serieuze ondertoon.

Bibliografie

Romans

  • Deze drie spelen rondom de familie Rabbite, en zijn in 1992 opnieuw uitgebracht als de "Barrytown Trilogy"
    • The Commitments (1987, verfilmd in 1991 door Alan Parker)
    • The Snapper (De bastaard) (1990) (verfilmd 1993 door Stephen Frears)
    • The Van (De Bus) (1991) (verfilmd 1997 door Stephen Frears)
  • The Guts (2013) vervolgt het Rabbite verhaal
  • Paddy Clarke Ha Ha Ha (Booker Prize 1993) speelt zich ook af in Barrytown.
  • Voor serie 1 van de Open door series schreef hij h…Lees verder op Wikipedia