Begin jaren negentig voeren de activisten van ACT UP Parijs actie tegen de maatschappelijke en politieke onverschilligheid rond aids en voor medicatie en voorlichting.
Onderwerp
Aids, Liefde
Taal
Frans
Uitgever
Cinéart, [2017]
1 dvd-video
Oorspr. opname
2017
Speelduur
140 min.
Aantekening
Frans gesproken, Nederlandse ondertiteling
EAN
5051083125567
mooov

Besprekingen

Frans drama van Robin Campillo (Eastern boys; Les revenants) met Nahuel Pérez Biscayart (Je suis à toi; Glue), Arnaud Valois en Adèle Haenel. Begin jaren negentig worden in navolging van New York ook in Europa afdelingen van ACT UP (AIDS Coalition to Unleash Power) opgericht. De activisten van ACT UP Parijs voeren actie tegen de maatschappelijke en politieke onverschilligheid rond aids en voor medicatie en voorlichting. Naast actievoeren besteden de groepsleden veel tijd aan discussies over de strategie van hun strijd. De film volgt een groot aantal personages, met de meeste aandacht voor de liefdesgeschiedenis van Sean en Nathan. De regisseur was zelf betrokken bij ACT UP Parijs. De recensenten geven 3 1/2 - 4 sterren. Ronald Rovers (Trouw 28-9-’17) noemt de film ‘intens en ontroerend’, de acteurs ‘overtuigend en gepassioneerd’ en concludeert: ‘hun strijd is van historisch belang. Campillo bouwde met deze film een klein monument.’ Winnaar van veel prijzen waaronder de Grand Prix, de …Lees verder

Over Robin Campillo

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door BT

Robin Campillo (Mohammedia, 16 augustus 1962) is een Frans filmregisseur, scenarioschrijver en filmmonteur.

Biografie

Robin Campillo volgde na zijn studies in Aix-en-Provence begin jaren 1980 filmstudies in het IDHEC (het latere La fémis) waar hij Laurent Cantet leerde kennen met wie hij later meermaals samenwerkte. Campillo doet afwisselend werk als regisseur, scenarioschrijver en monteur.

Filmografie

Regie

  • Les Revenants (tevens monteur en scenario, 2004)
  • Eastern Boys (tevens monteur en scenario, 2013)
  • 120 battements par minute (tevens monteur en scenario, 2017)

Scenario

  • L'Emploi du temps van Laurent Cantet (2001)
  • Vers le sud van Laurent Cantet (2005)
  • Entre les murs van Laurent Cantet (2008)

Lees verder op Wikipedia