Met elkaar samenhangende liefdesverhalen gebaseerd op het scenario van de gelijknamige film.
Titel
Love actually
Auteur
Richard Curtis
Bewerker
Michael Dean
Taal
Engels
Uitgever
Harlow: Pearson Education, 2008
VI, 61 p.
Aantekening
Vereenvoudigde uitgave (1700 woorden)
ISBN
9781405882262 (paperback)

Andere formaten:

Besprekingen

Deeltje uit een reeks uitgaven voor middelbare scholieren, waarin bekende Engelstalige romans en verhalen in sterk vereenvoudigde en bekorte vorm en in royale letter worden gepresenteerd, voorzien van illustraties, aanwijzingen en opgaven en met een aantrekkelijk omslag. Hier een navertelling van de succesvolle film (met Hugh Grant) over een aantal elkaar kruisende liefdesrelaties. Filmposterfoto op het omslag; verder geen illustraties. Niveau: middenbouw (1700 woorden).

Over Richard Curtis

Richard Whalley Anthony Curtis (Wellington (Nieuw-Zeeland), 8 november 1956) is een Brits komediescriptschrijver en is bekend geworden door televisieseries als Blackadder, The Vicar of Dibley en de films Four Weddings and a Funeral en Notting Hill. In 2003 regisseerde hij zijn eerste film, Love Actually, met veel bekende Engelse acteurs/actrices in de hoofdrollen. Hij stond ook mede aan de basis van Mr. Bean.

Curtis studeerde aan de Universiteit van Oxford.

Hij schreef samen met Philip Pope van de Hee Bee Gee Bees het nummer Meaningless Songs (B-kant: Posing in the Moonlight) dat in 1980 werd uitgebracht. Dit was een parodie op de hits die de Bee Gees uitbrachten.

Richard Curtis is getrouwd met de tv-presentatrice Emma Freud, een achterkleindochter van de beroemde psychiater Sigmund Freud.

Filmografie