Boek
Nederlands

Nasleep : over huwelijk en scheiding

Rachel Cusk (auteur), Marijke Versluys (vertaler)
Autobiografisch relaas van een vrouw over haar echtscheiding, waarna ze als moeder van twee jonge kinderen een nieuw evenwicht in haar leven moest zoeken.
Titel
Nasleep : over huwelijk en scheiding
Auteur
Rachel Cusk 1967-
Vertaler
Marijke Versluys
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Aftermath : on marriage and separation
Editie
1
Uitgever
Amsterdam: De Bezige Bij, 2012
159 p.
ISBN
9789023473664 (paperback)

Besprekingen

De auteur beschrijft in dit boek wat er gebeurde na haar echtscheiding. Ze vertelt hoe ze als gescheiden vrouw met haar twee jonge kinderen een nieuw evenwicht moest zoeken in haar leven. Ze beschrijft het einde van haar huwelijk, de verwarring en de chaos die daarna ontstaan en de gevoelens die de scheiding en het gescheiden moeder zijn bij haar oproepen. Ze is daarbij kritisch naar zichzelf: ze blikt ook terug op haar jeugd, haar leven voor de scheiding en neemt haar opvattingen over vrouw-zijn en hoe ze die vorm gaf en geeft onder de loep. Daarmee is het boek niet alleen een beschrijving van een scheiding en wat daarna kwam, het boek leest ook als een bespiegeling op het moderne leven. Het boek bestaat uit acht hoofdstukken die lezen als essays met elk een eigen thema. De auteur heeft diverse (met onderscheidingen bekroonde ) romans geschreven en enkele non-fictieboeken.

Over Rachel Cusk

Rachel Cusk (Canada, 8 februari 1967) is een schrijver van romans en non-fictie.

Biografie

Cusk bracht haar vroege jeugd door in Los Angeles. Ze heeft een zus en twee broers. In 1974 verhuisde ze naar Engeland, waar ze Engels studeerde in Oxford aan het New College.

Cusk is getrouwd geweest met fotograaf Adrian Clarke. De echtscheiding, in 2011, was een belangrijk thema in de boeken van Cusk.

Cusk woont in Londen en Norfolk met haar man, kunstenaar Siemon Scamell-Katz, haar twee dochters uit haar eerste huwelijk en zijn zoon (haar stiefzoon).

Carrière

In 1993 bracht Cusk haar eerste roman uit, Saving Agnes. Voor dit debuut ontving ze de Whitbread Book Award.

Haar autobiografische boeken over moederschap (A Life’s uitgever, 2001) en echtscheiding (Aftermath, 2012) riepen gemengde reacties op.

In haar trilogie…Lees verder op Wikipedia