Boek
Meertalig

Spiegel van verandering : scènes uit de metamorfosen

Publius Ovidius Naso (auteur), Ben Hijmans (vertaler)
'Een nieuwe vorm' is wat Ovidius (43 v.c.-17 n.c.) permanent nastreeft in het grote verhaal, èn in alle afzonderlijke geschiedenissen van de Metamorfosen - het dichtwerk dat een onmetelijke invloed heeft uitgeoefend op de westerse cultuur. Het 'epos van de eeuwige verandering' is een onuitputtelijke inspiratiebron voor lezers, schrijvers, beeldend kunstenaars en componisten.

De bekende
Titel
Spiegel van verandering : scènes uit de metamorfosen / Ovidius ; vert. en toegel. door Ben Hijmans
Auteur
Publius Ovidius Naso
Vertaler
Ben Hijmans
Taal
Meertalig, Nederlands, Latijn
Uitgever
Groningen: Historische Uitgeverij, 1997
155 p.
ISBN
90-6554-282-5

Over Publius Ovidius Naso

Publius Ovidius Naso (Sulmo, 20 maart 43 v.Chr. - Tomis, 17 na Chr.) behoort samen met Vergilius, Horatius, Propertius en Tibullus tot de grote dichters uit het augusteïsche tijdvak. Samen met de eerste twee wordt hij beschouwd als de canonieke dichters van de Latijnse literatuur. Met de laatste twee vormde hij de elegiaci. Ovidius was bevriend met Propertius, Bassus en Ponticus. Vergilius en Tibullus zouden al gestorven zijn voordat Ovidius hen had kunnen ontmoeten, hoewel Ovidius zelf wel stelt Vergilius gezien te hebben.

Ovidius' poëzie staat bekend om zijn speelse en vernieuwende karakter, vooral in de manier waarop wordt omgegaan met traditionele verhalen en genres. Zijn bekendste werken zijn de Metamorphosen, een mythologisch epos; de Heroides, een verzameling brieven van, voornamelijk, mythologische vrouwen aan hun minnaars; de Ars Amatoria, een leerdicht over verleidingstechnieken; en de Amores, een verzameling elegieën. Ook schreef Ovidius de Tristia en de Epi…Lees verder op Wikipedia