Als er een man wordt vermoord in een park waar veel homo's komen, zoekt de politie van Brugge de dader in die richting.
Extra onderwerp
Luisterboeken (Daisy), Daisy
Titel
Zoenoffer
Auteur
Pieter Aspe 1953-2021
Verteller
Marie-Cécile Van De Velde  (inlezer)
Taal
Nederlands
Distributeur
Brussel: Luisterpunt, 2001
1 cd
Speelduur
10:04:29
Aantekening
Stem: Vrouw Vlaamse stem

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Besprekingen

Als er een man wordt vermoord in een park waar veel homo's komen, zoekt de politie de dader in die richting. Het blijkt dat de man op de hoogte was van het veiligheidssysteem van enkele musea waar een tentoonstelling wordt gehouden over Spaanse kunst. Ondanks de veiligheidsmaatregelen wordt een beroemd werk gestolen. Steeds blijkt een Spaanse diplomaat op de een of andere manier betrokken te zijn bij de gebeurtenissen. Uiteindelijk ontdekt de politie dat het gaat om een wraakactie waarbij de dochter van de Spaanse premier het slachtoffer dreigt te worden. In dit misdaadverhaal dat in Brugge speelt, is de hoofdrol weggelegd voor commissaris Van In. Hij rookt en drinkt te veel, en is gelukkig met onderzoeksrechter Hannelore die zorgt dat de nodige papieren voor huiszoeking e.d. klaar liggen. Het is een spannend verhaal waarbij de lezer oplettend moet blijven omdat het motief van de dader heel anders blijkt te zijn dan men vermoedt. Duidelijke druk.

Over Pieter Aspe

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door PieterDP

Pieter Aspe, pseudoniem van Pierre Aspeslag, (Brugge, 3 april 1953 – aldaar, 1 mei 2021) was een Vlaams schrijver.

Levensloop

Pieter Aspe studeerde aan het Sint-Leocollege in Brugge. Hij was voltijds auteur sinds 1996. Daarvoor werkte hij onder andere als magazijnier, verkoper, seizoenagent bij de zeevaartpolitie, fotograaf en studiemeester. Hij was ook enkele jaren conciërge en koster van de Heilig-Bloedkapel in Brugge. In 1976 was hij kandidaat voor de gemeenteraadsverkiezingen op de dissidente lijst 'Christen democraten' maar hij werd niet verkozen.

Werk

Pieter Aspe schreef misdaadromans met als hoofdpersonen hoofdinspecteur Pieter Van In en substituut (officier van justitie) Hannelore Martens, die in het debuutverhaal Het vierkant van de wraak zijn geliefde wordt. De meeste verhalen spelen zich in Brugge af, alhoewel 13, Ontmaskerd, Op Drift en C…Lees verder op Wikipedia