Dvd
Italiaans
Verhalen van pelgrims die in de 14e eeuw op weg zijn van Londen naar Canterbury
Titel
The Canterbury tales
Regisseur
Pier Paolo Pasolini
Naar het werk van
Geoffrey Chaucer
Taal
Italiaans
Uitgever
Plaats van uitgave onbekend: Paradiso Home Entertainment, 2002
1 dvd-video
Oorspr. opname
1971
Speelduur
117 min.
Aantekening
Italiaans gesproken Ondertiteling: Nederlands
EAN
5410504967832

Besprekingen

Een klassieker uit 1972 van de bekende Italiaanse regisseur Pier Paolo Pasolini (1922-1975). De film is gebaseerd op de verhalen van de 14e eeuwse schrijver Geoffrey Chaucer, waarin pelgrims die op weg zijn van Londen naar Canterbury elkaar om beurten verhalen vertellen. Passolini zelf speelt de rol van Chaucer, die als commentator de verhalen met elkaar verbindt. De Speelfilmencyclopedie geeft 2 sterren: '(...) Deel 2 van Pasolini's trilogie-van-het-leven waarin de vreugde van het pure vertellen voorop staat, mist de poëzie van de andere delen en blijft voornamelijk in boertige grappen steken met erg veel aandacht voor ontlasting. Het is nauwelijks shockerend, maar op den duur wel vervelend.' De dvd bevat geen extra's.

Over Pier Paolo Pasolini

Pier Paolo Pasolini, ook bekend onder zijn initialen PPP, (Bologna, 5 maart 1922 – Lido di Ostia, 2 november 1975) was een Italiaans filmregisseur, dichter, schrijver en marxist.

Leven en werk

Kinder- en jeugdjaren

Pier Paolo Pasolini werd geboren op 5 maart 1922 in Bologna. Tijdens de eerste jaren van zijn leven, verhuist het gezin verschillende malen omdat Pier Paolo Pasolini's vader, Carlo Alberto Pasolini, als militair naar verschillende kazernes werd gestuurd.

Bologna

In 1939 ging hij studeren aan de universiteit van Bologna. Hij publiceerde zijn eerste gedichtenbundel (Poesia a Casarsa) in 1941. Tijdens de toen aan de gang zijnde Tweede Wereldoorlog werd hij in het leger opgenomen en raakte hij later in Duitse krijgsgevangenschap waaruit hij echter wist te ontvluchten. Na de oorlog werd hij lid van de Italiaanse Co…Lees verder op Wikipedia