Boek
Nederlands

De ontsporing

Paul Jambers (auteur)
+1
De ontsporing
×
De ontsporing De ontsporing

De ontsporing

Genre:
Zomer 1989. Farah, een jonge vrouw van gescheiden ouders, heeft haar vader in jaren niet meer gezien. Ze belt aan bij de schrijver Victor Armas, van wie ze denkt dat hij haar vader vroeger heeft gekend. Ze wil dat hij naar hem op zoek gaat, maar de schrijver weigert. Diezelfde nacht krijgt Armas een tweede onverwachte bezoeker: Laura, een vriendin van Farah. Ze is in paniek want Farah is sinds haa
Onderwerp
Seksuele revolutie
Titel
De ontsporing
Auteur
Paul Jambers
Taal
Nederlands
Editie
2
Uitgever
Antwerpen: Houtekiet, 2011
254 p.
ISBN
9789089241948 (paperback)

Besprekingen

Een al wat oudere schrijver ontvangt plotseling kort na elkaar twee jonge vrouwen, die zijn leven op de kop zetten. Hij onderzoekt een bordeel voor de zeer rijken en daar treft hij een van de vrouwen aan, waarna een heftige vrijscène volgt. Uiteindelijk blijken de levens van de hoofdpersonen met elkaar verweven te zijn en is de schrijver de vader van de jonge vrouw waarmee hij -onwetend- naar bed ging. Het boek is erg op effecten geschreven, veel seks en heftige relaties. Het is een soort van kritiek op de generatie van de jaren '60, die er blijkbaar maar een puinhoop van maakten met drugs en seks en waarvan de huidige generatie de rekening gepresenteerd krijgt. De plot is niet sterk, het toeval speelt een wel heel grote rol. Het geheel is wel vlot geschreven. Jambers (1945) werd vooral bekend van zijn reportages voor de Vlaamse televisie, waarin hij het extreme ook niet uit de weg ging. Normale druk.

Over Paul Jambers

CC BY 3.0 - Foto van/door Filip Naudts

Paul Jean-Marie Jambers (Antwerpen, 15 augustus 1945) is een Belgisch journalist en televisieprogrammamaker. Hij maakte vooral naam in Vlaanderen en Nederland met zijn reportagereeks Jambers op de commerciële Vlaamse zender VTM en Veronica.

Levensloop

Jambers studeerde voor regisseur aan de RITS hogeschool. Jambers' eerste bekendheid begon als journalist voor het BRT-programma Panorama. Hij had toen reeds de reputatie vaak sensationele thema's in beeld te brengen. Zo werd in 1986 zijn aflevering over de Milletjassenrage met 2,1 miljoen kijkers een van de best bekeken afleveringen in de geschiedenis van het programma.

In 1989 maakte hij de overstap naar de commerciële zender VTM waar hij de naar hem genoemde televisieserie Jambers maakte. De reeks werd een kijkcijfersucces, maar viel ook aan veel kritiek ten prooi. Nadat dit programma ook in Nederland op RTL werd uitgezonden, is hij ook daar bekend. Lees verder op Wikipedia