Boek
Nederlands

De wensdagen : een jeugd in de Jordaan

Patricia Wessels (auteur)
+1
De wensdagen : een jeugd in de Jordaan
×
De wensdagen : een jeugd in de Jordaan De wensdagen : een jeugd in de Jordaan

De wensdagen : een jeugd in de Jordaan

De wensdagen van Patricia F. Wessels is het autobiografische verhaal van haar hippiejeugd. Dit prachtige familieportret is een aanrader voor liefhebbers van Judith Koelemeijer en Geert Mak.

Patricia Wessels groeide op in de volkse Jordaan, in het Amsterdam van de jaren 70. In die tijd zijn haar ouders hippies. Het leven van Patricia en haar broertje Lukas zit vol avontuur, maar ook vol
Titel
De wensdagen : een jeugd in de Jordaan / Patricia F. Wessels
Auteur
Patricia Wessels
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Luitingh-Sijthoff, 2016
445 p.
ISBN
9789024570638 (paperback)

Besprekingen

Journaliste Patricia Wessels (1966) groeide op in de Jordaan, de Amsterdamse volkswijk met karakteristieke huisjes en kleine straatjes. Als kind, in de jaren zeventig, zag ze hoe de buurt veranderde. Van huisvrouwen die de hele dag uit het raam hingen om alles en iedereen in de gaten te houden naar een deel van de stad waar veel studenten woonden. Vervolgens kwam de verkrotting en daarna werd het een plek waar yuppen graag woonden. Wessels is een kind van hippieouders. Zij schrijft daar met veel gevoel voor decor over. Het boek is zo aantrekkelijk vanwege de naturel geformuleerde dialogen. Dat levert ontroerende situaties op, vooral wanneer haar ouders aan haar en haar broertje uitleggen waarom ze gaan scheiden. De wereld van de hippies, de oude Jordaan en hun wijze van samenleven wordt een heel boek lang door de ogen van een klein meisje beschreven.