Boek
Nederlands
Drie heksen bundelen hun krachten om te voorkomen dat een eiland in bezit komt van een kwaadaardige geest.
Extra onderwerp
ROM
Titel
Spelen met vuur
Auteur
Nora Roberts
Vertaler
Eny Van Gelder
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Face the fire
Editie
3
Uitgever
Amsterdam: Boekerij, 2013
320 p.
ISBN
9789022568385 (paperback)

Besprekingen

Dit is het derde deel van de trilogie 'Het eiland van de drie zusters', waarin we lezen over het ontstaan van het eiland, toen drie vrouwen in 1692 een toevluchtoord zochten om te ontsnappen aan de heksenjacht. Mia, Nell en Ripley zijn afstammelingen van de drie zusters. Ze hebben alle drie 'de gave' geërfd. In het eerste deel komt een jonge vrouw naar het eiland op zoek naar een nieuwe thuis. Ze is op de vlucht voor haar gewelddadige man Evan. Ze komt terecht bij Mia, die in haar een zuster herkent. Ze neemt de naam Nell aan. In het tweede deel gaat het grotendeels over Ripley, die haar gave miskent. Uiteindelijk primeert, ook bij haar, het gevoel voor goed en kwaad. De drie zusters vormen weer een kring. Ze symboliseren vuur, aarde en lucht.

Spelen met vuur gaat grotendeels over de terugkeer van Sam en zijn pogingen om Mia terug te winnen. Het is een spel van aantrekken en afstoten met veel bedenkingen, gissingen en herhalingen. De vloek, die eertijds werd uitgesproken…Lees verder
Het eiland 'De Drie zusters' heeft zijn naam te danken aan drie vrouwen die tijdens de heksenvervolging hierheen vluchtten. Mia is het middelpunt van de gemeenschap, ze heeft magische krachten en voelt dat er na driehonderd jaar door boze krachten geprobeerd wordt om de macht van het Goede te vernietigen. Jaren geleden is Mia verlaten door haar geliefde, en als deze terugkomt, wijst ze hem af. Ze heeft echter zijn hulp nodig om het Kwade te verslaan. Dit romantische verhaal gaat vooral over de manier waarop Mia haar geliefde wil afwijzen. De aanval van kwade krachten is volstrekt onduidelijk en komt eigenlijk zomaar uit de lucht vallen. Enkele hoofdstukken gaan over een periode in een onbekende tijd waarin het gevecht tussen goed en kwaad plaatsvindt en lijken uit een ander verhaal afkomstig. Misschien een leuk boek voor lezers van de beide eerdere delen: 'Dansen op lucht'* en 'Hemel en aarde'**. Zeer kleine druk.

Over Nora Roberts

CC BY-SA 2.0 - Foto van/door Dev Librarian

Nora Roberts, geboren als Eleanor Marie Robertson (Silver Spring, Maryland, 10 oktober 1950) is een Amerikaanse romanschrijfster. Ze schreef meer dan tweehonderd romans, voornamelijk liefdesromans, waarvan wereldwijd 280 miljoen exemplaren zijn verkocht. Haar boeken zijn vertaald in meer dan dertig talen. Lifetime Television verfilmde een aantal van haar boeken — onder meer Midnight Bayou — onder de noemer Nora Roberts filmcollectie 2009.

Onder het pseudoniem J.D. Robb schreef ze ook 38 misdaadromans, de 'in Death' serie.

Bestseller 60

Bibliografie (selectie) onder pseudoniem J.D. Robb (thrillers)

Eve Dallas (boeken)