Een Amerikaanse rechercheur van IJslandse origine wordt in Reykjavik geconfronteerd met moord op bankiers die verantwoordelijk worden gehouden voor de economische crisis waarin het land verkeert.
Titel
Koudvuur
Auteur
Michael Ridpath
Vertaler
Gert-Jan Kramer
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
66° North
Editie
1
Uitgever
Utrecht: De Fontein, 2011
367 p. : ill.
ISBN
9789026127618 (paperback)

Besprekingen

In 1934 zien twee IJslandse jongens iets dat niet voor hun ogen bestemd is. Het gevolg is een van de typisch IJslandse vetes die generaties in hun greep houden. Dat is waar Magnus Jonson, die in 2009 vanuit Boston naar IJsland is teruggekeerd, mee te maken heeft omdat het zijn familie en zijn eigen jeugd betreft. Maar vooral heeft hij te maken met de moord op twee IJslandse bankiers en een Britse ex-minister van financiën, allemaal betrokken bij de financiële ondergang van IJsland. Een ingewikkelde zaak omdat Magnus’ superieuren geen geloof hechten aan zijn theorieën en omdat de groep die de aanslagen pleegde slim te werk ging. Kan Magnus de volgende aanslag voorkomen? Dit is de tweede thriller met Magnus Jonson na 'Waar de schimmen zijn'* en de liefhebber van Scandinavische thrillers komt zeker aan zijn trekken. De eenzaamheid en leegte van het land, de IJslandse samenleving, de actuele stand van de economie na het bankroet, de Icesafe affaire, IJslandse sagen, ze spelen allemaal een…Lees verder

Over Michael Ridpath

Michael Ridpath (Devon, 1961) is een Engelse schrijver. Hij is auteur van verschillende financiële thrillers rond de wereld van de haute finance.

Biografie

Michael Ridpath werd in 1961 geboren in Devon in 1961 maar groeide op in Yorkshire. Hij volgde voortgezet onderwijs aan de private Millfield School en studeerde aansluitend aan het Merton College, onderdeel van de Universiteit van Oxford in Oxford.

Na zijn studie werkte hij acht jaar als obligatiehandelaar bij een internationale bank in de City of London. Ridpath woont met vrouw en drie kinderen in het noorden van Londen.

Bibliografie

  • Uit kille berekening (Free to trade), Van Holkema & Warendorf, 1995
  • Virtueel bedrog (Trading reality), Van Holkema & Warendorf, 1996
  • De stroman (The marketmaker), Van Holkema & Warendorf, 1998
  • Vijandige overname (Final ven…Lees verder op Wikipedia