Dvd
Engels

The velveteen rabbit

Michael Landon (regisseur), Sam Cardon (componist), Alan Williams (componist)
In de kerstvakantie vindt Toby op zolder bij zijn grootmoeder een fluwelen konijn, dat zijn overleden moeder voor hem achterliet
Onderwerp
Knuffels
Extra onderwerp
animatiefilms, tekenfilms
Titel
The velveteen rabbit
Regisseur
Michael Landon 1964-
Componist
Sam Cardon Alan Williams
Naar het werk van
Margaret Williams
Acteur
Jane Seymour Tom Skerritt Ellen Burstyn
Taal
Engels
Uitgever
Moefie Klub, 2010
1 dvd-video
Oorspr. opname
2009
Speelduur
93 min.
Aantekening
Taalkeuze: Engels, Nederlands Ondertiteling: Nederlands Combinatie speelfilm en animatiefilm
EAN
8717662561573

Besprekingen

Amerikaanse speelfilm/animatiefilm van regisseur Michael Landon jr. met o.a. Jane Seymour en Matthew Harbour. Als Toby na de dood van zijn moeder in de kerstvakantie naar zijn strenge oma gestuurd wordt, ontdekt hij, eenzaam dwalend door het grote huis, ‘de wonderlijke zolder.’ Tussen alle dingen vindt hij speelgoeddieren, waaronder een zacht fluwelen konijn waar hij troost bij zoekt. Zijn tranen brengen het konijn tot leven. Op dit punt gaat de film over in een animatiefilm. Toby kan, in de hoedanigheid van de aldus ontstane droomfiguur alles naar zijn hand zetten. Al switchend tussen droom en werkelijkheid (film en animatie) ontrolt zich het verhaal vol gebeurtenissen, waarin Toby, maar ook zijn vader en oma, bijgestaan door de dieren, leren los te komen van hun verdriet en emoties durven te tonen. Uiteindelijk bevrijden zij zichzelf uit hun isolement. Een vrije bewerking van het reeds meerdere malen verfilmde kinderboek van Margery Williams uit 1922. Er kan gekozen worden voor Nede…Lees verder

Over Michael Landon

CC BY 2.0 - Foto van/door Alan Light

Michael Landon, geboren als Eugene Maurice Orowitz (Forest Hills (New York), 31 oktober 1936 – Malibu (Californië), 1 juli 1991) was een Amerikaans acteur, producent en televisieregisseur. Landons vader, Eli Maurice Orowitz, was een joodse Amerikaan en zijn moeder, Peggy O’Neill, was een Iers-Amerikaans katholiek.

Landon werd vooral beroemd door zijn hoofdrollen in drie televisieseries over de periode van dertig jaar. In de jaren zestig speelde hij Little Joe in Bonanza. In de jaren zeventig tot in de jaren tachtig speelde hij Charles Ingalls in Het kleine huis op de prairie en later in Highway to Heaven als een engel, eveneens in de jaren tachtig. Landon regisseerde de laatste twee series ook regelmatig.

Levensloop

Hij verhuisde in 1941 met zijn familie naar Collingswood, waar zijn vader een baan accepteerde en zijn moeder een populaire comédienne werd.

Op een gegeven moment besloot hi…Lees verder op Wikipedia