Boek
Engels

The snow queen

Twee broers van 36 en 42 uit New York proberen hun leven zin te geven na de dood door kanker van de vrouw van de oudste.
Titel
The snow queen
Auteur
Michael Cunningham
Taal
Engels
Uitgever
London: Fourth Estate, 2014
258 p.
ISBN
9780007557783 (paperback)

Andere talen:

Besprekingen

Als Barrett Meeks (38) in New York in november 2004 op weg naar huis is na weer eens door een vriend te zijn gedumpt, heeft hij een visioen van wit licht, dat van een godin lijkt te komen. Dat visioen zal zijn leven blijven beïnvloeden. Hij woont nu in huis bij zijn vijf jaar oudere broer Tyler, met wie hij een hechte band heeft sinds hun moeder 21 jaar terug door de bliksem werd getroffen. De aan coke verslaafde, weinig succesvolle songwriter Tyler verzorgt zijn aan kanker lijdende vrouw Beth in een oud appartement. Nadat Beth ondanks een tijdelijke opleving in 2005 in 2006 is gestorven, zoeken de broers ieder voor zich naar manieren om hun leven zin te geven. De belangrijke Amerikaanse anglist (1952), docent ‘creative writing’ aan de universiteit van Yale, schrijft naast toneelwerk en non-fictie romans, waarvan ‘The hours’ het bekendst is en bekroond werd met o.a. de Pulitzer Prize for Fiction. Deze roman haalt niet helemaal dat niveau, maar beschrijft boeiend de twee broers op zoek…Lees verder

Over Michael Cunningham

Michael Cunningham (Cincinnati, 6 november 1952) is een Amerikaans schrijver. Zijn bekendste werk is de roman The Hours (1998) die werd bekroond met de Pulitzer-prijs en in 2002 werd verfilmd met Nicole Kidman, Julianne Moore en Meryl Streep in de hoofdrollen.

Leven en carrière

Cunningham is geboren in Cincinnati, Ohio en groeide op in Pasadena, Californië. Hij studeerde Engels aan de Stanford-universiteit en behaalde zijn Mastertitel aan de Universiteit van Iowa. Tijdens zijn studie publiceerde hij al een aantal korte verhalen in de tijdschriften Atlantic Monthly en Paris Review. Zijn verhaal White Angel werd verkozen tot beste Amerikaanse korte verhaal 1989.

Cunningham doceerde bij het Fine Arts Work Center in Provincetown, Massachusetts en aan het Brooklyn College in New York. Sinds 2008 doceert hij aan de hoog aangeschreven Yale-universi…Lees verder op Wikipedia