Boek
Nederlands

Huis aan het einde van de wereld

Huis aan het einde van de wereld

Aan het einde van de jaren zestig wonen twee homoseksuele vrienden en een vriendin in een landelijk huis als een van hen AIDS krijgt.
Onderwerp
Generatie (X), Relaties
Titel
Huis aan het einde van de wereld
Auteur
Michael Cunningham
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
A home at the end of the world
Uitgever
Houten: Agathon, 1992
351 p.
ISBN
90-269-5208-2

Besprekingen

Twee vrienden en later minnaars, Bobby en Jonathan, groeien op in Cleveland. Jonathan vertrekt op een dag naar New York, en enige jaren volgt Bobby hem. Ze trekken in bij Clare, die een kind krijgt van Bobby. De hele 'familie' verhuist naar Woodstock, waar de jongens een restaurant beginnen. Aids maakt ten slotte een eind aan de idylle. Ieder, vooral Bobby en Jonathan, verhaalt in de ik-vorm zijn of haar visie op de gebeurtenissen. Dit levert een heel aardig beeld op, omdat zaken en gevoelens van verschillende kanten worden belicht. Veel dialoog, met (soms storend) veel eh, ah, uh, uhuh's. Open einde. Voor een breed publiek. De Amerikaanse schrijver (1952) kreeg de Pulitzerprijs voor zijn roman 'De uren'. Onlangs verfilmd met Colin Farrell, Robin Wright Penn en Dallas Roberts in de hoofdrollen. Kleine druk.

Over Michael Cunningham

Michael Cunningham (Cincinnati, 6 november 1952) is een Amerikaans schrijver. Zijn bekendste werk is de roman The Hours (1998) die werd bekroond met de Pulitzer-prijs en in 2002 werd verfilmd met Nicole Kidman, Julianne Moore en Meryl Streep in de hoofdrollen.

Leven en carrière

Cunningham is geboren in Cincinnati, Ohio en groeide op in Pasadena, Californië. Hij studeerde Engels aan de Stanford-universiteit en behaalde zijn Mastertitel aan de Universiteit van Iowa. Tijdens zijn studie publiceerde hij al een aantal korte verhalen in de tijdschriften Atlantic Monthly en Paris Review. Zijn verhaal White Angel werd verkozen tot beste Amerikaanse korte verhaal 1989.

Cunningham doceerde bij het Fine Arts Work Center in Provincetown, Massachusetts en aan het Brooklyn College in New York. Sinds 2008 doceert hij aan de hoog aangeschreven Yale-universi…Lees verder op Wikipedia