Dvd
Engels
In de jaren zeventig probeert de directeur van een succesvol platenlabel wanhopig te voorkomen dat zijn bedrijf ten onder gaat.
Extra onderwerp
Televisieseries
Titel
Vinyl. Season 1 / created by Martin Scorsese, Mick Jagger, Terence Winter and Rich Cohen
Scenarist
Martin Scorsese Mick Jagger
Taal
Engels
Uitgever
HBO, © 2016
5 dvd-video's
Oorspr. opname
2016
Speelduur
10 x 53 min.
Aantekening
Taalkeuze: Engels, Frans Ondertiteling: Nederlands, Frans
EAN
5051888224014

Besprekingen

Tiendelige Amerikaanse serie (2016), uitgezonden door HBO, van Mick Jagger, Martin Scorsese (The wolf of Wall Street) en Terence Winter (The sopranos; Boardwalk empire). In het New York van 1973 probeert Richie Finestra (Bobby Cannavale) zijn slecht draaiende platenmaatschappij te verkopen aan Deutsche Grammophon. Thuis gaat het hem al niet beter af door zijn verslaving aan zowel zijn werk als diverse genotsmiddelen. Bart Koetsenruijter (Volkskrant 9-2-’16) over de pilot: ‘In de eerste aflevering van Vinyl, die maar liefst twee uur duurt, toont Martin Scorsese zich een bekwaam megalomaan. Het slot, hoe onmogelijk, overdreven en ongelooflijk ook, draagt de belofte in zich van een spectaculair goede serie. Scorsese heeft een gave speelfilm afgeleverd waarin we al helemaal in de bezeten, opportunistische, gevaarlijk levende Richie Finestra zijn gezogen.’ Rotten Tomatoes geeft een score van 77%: ‘Vinyl doesn't always keep the beat, dramatically speaking, but overall, it capably honors the…Lees verder

Over Martin Scorsese

CC BY 3.0 - Foto van/door Siebbi

Martin Charles Scorsese (Queens (New York), 17 november 1942) is een Amerikaans filmregisseur van Siciliaanse komaf. Hij is tevens actief als filmproducent, documentairemaker en scenarioschrijver en treedt soms op als acteur.

Levensloop

Scorsese studeerde aan de filmschool van de New York University (BA in Engels in 1964 en MA in film in 1966), waarbij hij korte films maakte, waaronder een beroemde, The Big Shave. Hij maakte zijn eerste avondvullende film, Who's That Knocking At My Door? met zijn mede-student Harvey Keitel. Sindsdien raakte hij bevriend met de zogenaamde "movie brats" van de jaren zeventig: Francis Ford Coppola, Steven Spielberg, George Lucas en Brian De Palma. Door De Palma raakte hij bevriend met Robert De Niro, met wie hij in vele projecten samenwerkte. Scorsese was in deze periode ook een van de editors van de film Woodstock.

In 1972 regisseerde Scorsese Boxcar Bertha voor…Lees verder op Wikipedia