Boek Nederlands

Vietnam

Martin H. Petrich (auteur), Ernst Schreuder (bewerker)

Vietnam

Martin H. Petrich (auteur), Ernst Schreuder (bewerker)
In de reeks:
Titel
Vietnam
Auteur
Martin H. Petrich
Bewerker
Ernst Schreuder
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Duits
Editie
Vijfde, herziene druk
Uitgever
Den Haag: ANWB Media, © 2020
464 p. : ill. + kaart met register en afstandstabel
ISBN
9789018045463 (paperback)

Ook in de collectie als:

Boek: Nederlands (andere uitgaves)

Besprekingen

Vietnam is een land in ontwikkeling en het decor van een van de grote oorlogen van de 20e eeuw. Bovendien is het een trekpleister voor steeds meer toeristen. Zij zijn gebaat bij Vietnam, een uitgave uit de 'Wereldreisgids'-reeks van de ANWB. De gids is als vanouds strak van opbouw, met algemene thema's, regiobesprekingen en een atlas in het hart van de uitgave. Dat alles zorgt voor een helder en compleet geheel. Vooral de vele landkaarten en plattegronden zijn nuttig om je ter plekke te oriënteren. Bij de bespreking van de bezienswaardigheden wordt hier ook steeds naar verwezen, zodat je je ook bij de voorbereiding van je trip nooit verloren zal voelen.
Opvallend maar niet verbazend in deze editie is de grote aandacht voor de geschiedenis van het land, waarbij dieper op feiten en data wordt ingegaan dan we van de 'Wereldreisgids' gewend zijn. Die diepgang kenmerkt overigens het hele boek. De lezer van Vietnam mag zich bovendien verheugen op een uitgebreid hoofdstuk ov…Lees verder
De Wereldreisgidsen van de ANWB zijn fraai uitgevoerd: ze bevatten heel veel praktische informatie, zijn gedrukt op stevig papier en de vele kleurenfoto’s zijn up-to-date en van goede kwaliteit. Dit deel is gewijd aan de 'Socialistische Republiek Vietnam', een land met zo'n 84 miljoen inwoners, dat jaarlijks ongeveer 3,5 miljoen bezoekers trekt. De eerste 70 pagina’s van de gids geven achtergrondinformatie over geschiedenis, politiek, cultuur en natuur van het land. Ook de keuken komt aan bod. Daarna volgen nog zo’n 30 pagina’s praktische informatie: websites, leestips, vervoer, accommodatie, gezondheid. Met vermeldingen van prijzen en websites. De gids is overzichtelijk ingedeeld, het lettertype is klein. In themakaternen worden diverse onderwerpen uitgelicht zoals: de Mekong-rivier, Ho Chi Minh, het Vietnamese dorp. Met register, duidelijke kaarten en twee uitklapkaarten. Een complete gids gericht op de zelfstandig reizende toerist.