Makkelijk lezen
Nederlands

Bloedmooi

Marian Hoefnagel (auteur)
+1
Bloedmooi
×
Bloedmooi Bloedmooi
Doelgroep:
Vanaf 12-14 jaar
Op een dag komt een mooie jongen in de klas. Hij heet Droes en is 16 jaar. De meisjes zijn gelijk verliefd op hem. Maar er is iets vreemds aan hem. Verhaal in korte zinnen en makkelijke woorden. Er staan ook 80 woorden die je oefent voor het rekenen. Vanaf ca. 13 jaar.
Onderwerp
Verliefd zijn, Vampiers
Titel
Bloedmooi
Auteur
Marian Hoefnagel
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Eenvoudig Communiceren, © 2019
78 p.
Aantekening
Bevat 'rekentaalwoorden', waardoor leerlingen spelenderwijs kennismaken met woorden die van belang zijn in rekenopdrachten.
ISBN
9789086964888 (paperback)

Besprekingen

Aansprekende vertelling in een serie voor jongeren die moeite hebben met lezen. Een schoolklas maakt kennis met Droes die uitblinkt in rekenen. Vanaf het eerste moment steelt hij het hart van Angel. Hoewel ieder mens een typische familiegeschiedenis kent, is Droes op dit vlak wel een heel bijzonder figuur. Afkomstig uit Moldavië, geboren in een gezin waar moeder vampier is en vader niet, blijkt hij als halfvampier over bijzondere krachten en eigenschappen te beschikken. Zijn uitdaging is om die bijzondere eigenschappen zo in te zetten dat hij anderen daar niet mee kwetst, of levenslang mee opscheept. Het vlot en geloofwaardig vertelde verhaal kent korte zinnen, maar gaat moeilijke woorden en begrippen niet uit de weg. Vrij onopvallend zijn tachtig 'rekentaalwoorden' in de vertelling verwerkt – rekenbegrippen zijn schuingedrukt. Ze worden achterin nog eens verklaard en uitstekend uitgelegd. Het sympathieke van dit eenvoudig vormgegeven boekje, deze reeks en van het gehele programma 'Bo…Lees verder

Over Marian Hoefnagel

Marian Hoefnagel (Amsterdam, 14 januari 1950) is schrijfster van boeken voor tieners. De boeken van Marian Hoefnagel gaan over onderwerpen die tieners bezighouden: verliefd worden, uitgaan, verkering krijgen, vrijen en 'de eerste keer'. En over problemen die daarmee te maken hebben: bedrogen worden, incest, homoseksualiteit, alcohol- en drugsgebruik, zwangerschap, loverboys, uitgehuwelijkt worden en eerwraak.

Hoefnagel is leerkracht Nederlands en taalkundige. Zij werkt sinds 1989 op het A.G. Bell College in Amsterdam.

Bibliografie

Boeken voor tieners

  • Spoorloos (BB2 Reeks: 2019)
  • Bloedmooi (BB2 Reeks: 2019)
  • Cleopatra (14 de tijd van je leven, 2019)
  • Geen gezicht (BB2 Reeks: 2019)
  • Te jong (BB2 Reeks: 2018)
  • Vooruit (BB2 Reeks: 2017)
  • Topscorer (BB2 Reeks: 2017)
  • Lees verder op Wikipedia