Boek
Engels

A few of the girls

Maeve Binchy (auteur)
Eenenveertig korte verhalen van de bekende Ierse schrijfster (1940-2012), eerder gepubliceerd in diverse tijdschriften.
Titel
A few of the girls
Auteur
Maeve Binchy
Taal
Engels
Uitgever
London: Orion, 2015 | Andere uitgaves
404 p.
ISBN
9781409161417 (hardback)

Besprekingen

Wanneer een alom geliefde schrijfster overlijdt terwijl weinigen dat nog hadden verwacht treedt het schaarste principe in werking: wat ligt er nog, wat kan er nog? Zo ook moet Gordon Snell, weduwnaar van bestsellerauteur Binchy (zij overleed in 2012 op 72-jarige leeftijd) hebben gedacht: ziehier dan, vlak voor de winterse feestdagen, het niet te onderschatten resultaat: 41 van haar juweeltjes van korte verhalen, mild en met een scherp randje tegelijk, humoristisch, levenslustig, soms zo ongebruikelijk van perspectief dat de aandacht van de lezers behoorlijk geprikkeld wordt… en altijd over het leven van ‘gewone’ vrouwen. Alles eerder gepubliceerd, in losse bladen en tijdschriften, aldus beheerder Snell in het voorwoord, maar waar dan precies en wanneer, dat vermeldt de uitgave dan weer niet, en dat hadden al die trouwe lezers vast wel willen weten! Het schutblad belooft dat opbrengsten naar het goede doel (artritisbestrijding) zullen gaan. Een fikse paperback in flinke letter, met win…Lees verder

Over Maeve Binchy

CC-BY-SA-3.0 - Foto van/door De originele uploader was Jon Kay op de Engelstalige Wikipedia

Maeve Binchy Snell (Dalkey, 28 mei 1939 – Dublin, 30 juli 2012), beter bekend als Maeve Binchy, was een Ierse schrijfster die niet alleen romans schreef maar ook toneelstukken, korte verhalen en columns. Ze was het bekendst van haar humoristische observaties van het leven in de dorpjes en stadjes op het Ierse platteland. Haar werk is in meer dan 37 talen vertaald (waaronder het Nederlands), en in totaal zijn meer dan 40 miljoen exemplaren van haar boeken verkocht.

Biografie

Binchy werd geboren op 28 mei 1939 in Dalkey, County Dublin, Ierland, als het oudste van vier kinderen. Ze studeerde aan het University College Dublin, werkte als lerares en vervolgens als journalist bij de Irish Times. In 1982 verscheen haar eerste boek (Light a penny candle).

Bibliografie

Romans