Boek
Engels

Chestnut Street

Maeve Binchy (auteur)

Chestnut Street

Genre:
Bundel met 36, merendeels postuum gepubliceerd verhalen van de Ierse romanschrijfster (1940-2012) over de bewoners van een Engelse straat.
Bevat
Dolly's mother It's only a Day Fay's New Uncle A Problem of My Own All That Matters Joyce and the Blind Date Liberty Green The Cure for Sleeplessness Miss Ranger's Reward Decision in Dublin The Wrong Caption Star Sullivan Taxi Men Are Invisible A Card for Father's Day The Gift of Dignity The Investment The Leap of Faith Lilian's Hair Flowers from Grace The Builders Bucket Maguire
Onderwerp
Dublin, Buren
Extra onderwerp
verhalen
Titel
Chestnut Street
Auteur
Maeve Binchy
Taal
Engels
Editie
1
Uitgever
London: Orion, 2014
390 p.
ISBN
9781409151784 (hardback)

Besprekingen

Volgens haar uitgever had de Ierse bestsellerschrijfster Maeve Binchy (overleden in 2012) een aantal verhalen in een la liggen rond de fictieve Chestnut Street, een doodgewone, keurige straat met doodgewone mensen die allemaal zo hun eigenaardigheden hebben, hun (klein) geluk en hun tragiek. De tijd wordt nu rijp geacht - ook door haar weduwnaar Gordon Snell - om die verhalen aan de openbaarheid prijs te geven en gelijk hebben ze, want er komt niets meer bij en Binchy verwoordde als geen ander de grote en kleine zorgen, het gepieker en de wijsheid van de gemiddelde vrouw en moeder, soms ook die van de man. Echter, Chestnut Street is geenszins te vergelijken met Tara Road (haar beroemdste roman) maar een bundel met deels eerder gepubliceerde korte verhalen en 'Chestnut Street' zelf speelt als locatie in de verhalen een inwisselbare, marginale rol. Ook de onderlinge samenhang tussen de verhalen is niet erg sterk, dus misschien wordt de 'finishing touch' van de betreurde schrijfster zelf…Lees verder

Over Maeve Binchy

CC-BY-SA-3.0 - Foto van/door De originele uploader was Jon Kay op de Engelstalige Wikipedia

Maeve Binchy Snell (Dalkey, 28 mei 1939 – Dublin, 30 juli 2012), beter bekend als Maeve Binchy, was een Ierse schrijfster die niet alleen romans schreef maar ook toneelstukken, korte verhalen en columns. Ze was het bekendst van haar humoristische observaties van het leven in de dorpjes en stadjes op het Ierse platteland. Haar werk is in meer dan 37 talen vertaald (waaronder het Nederlands), en in totaal zijn meer dan 40 miljoen exemplaren van haar boeken verkocht.

Biografie

Binchy werd geboren op 28 mei 1939 in Dalkey, County Dublin, Ierland, als het oudste van vier kinderen. Ze studeerde aan het University College Dublin, werkte als lerares en vervolgens als journalist bij de Irish Times. In 1982 verscheen haar eerste boek (Light a penny candle).

Bibliografie

Romans