Boek
Nederlands

Van suikerbomen tot sneeuwhelden

Mack (auteur)
+1
Van suikerbomen tot sneeuwhelden
×
Van suikerbomen tot sneeuwhelden Van suikerbomen tot sneeuwhelden

Van suikerbomen tot sneeuwhelden

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Foto's, tekeningen en weetjes over dieren en de natuur in de winter. Waar komt sneeuw vandaan? Wat gebeurt er met het water? Welke planten en dieren houden van de winter en welke juist niet.
Onderwerp
Winter
Extra onderwerp
seizoenen
Titel
Van suikerbomen tot sneeuwhelden
Auteur
Mack
Taal
Nederlands
Editie
1e dr. editie groot formaat
Uitgever
Hasselt: Clavis, 2012 | Andere uitgaves
[26] p. : ill.
ISBN
9789044818598 (hardback)

Besprekingen

Uitgeverij Clavis startte een reeks informatieve boeken voor kinderen vanaf drie jaar, waarin vooral de natuur aan bod komt. In dit winterboek leer je iets over de fenomenen sneeuw en ijs, over winterse bomen, bloemen, groenten en over enkele dieren en hun manier om de winter door te komen. Die inhoud is goed aangepast aan de leeftijdsgroep. Mack bespreekt de onderwerpen met een eenvoudige woordenschat, voorzien van een vleugje emotie. Dat lees je bijvoorbeeld in de zin 'Daarom kan de sneeuw lekker lang blijven liggen!'. Elk onderwerp krijgt evenveel aandacht, en dat telkens op dezelfde manier: een spread wordt steeds in vier delen verdeeld. Er zijn foto's, aangevuld met enkele tekeningetjes en een begeleidend of verduidelijkend tekstje. Elke spread heeft ongeveer zes lijnen hoofdtekst en rechts staat altijd een spelletje. De moeilijkheidsgraad werd bewust laag gehouden, gezien voor de doelgroep een gerichte kijk- of telopdracht voldoende uitdagend is.
Het gebruikte beeldmateriaa…Lees verder
Mooi vormgegeven informatief prentenboek, waarin voor peuters en kleuters verschillende aspecten van de winter worden belicht. De verschillende onderwerpen die, met fantasievolle namen, aan de orde komen zijn: sneeuw, ijs, bomen, groenten, bloemen, vogels en andere dieren in de winter. Elk onderwerp bevat een dubbele pagina. Op de linkerpagina is steeds een grote duidelijke kleurenfoto afgedrukt, die doorloopt tot op de rand van de pagina. Daaronder wordt in duidelijke letter op witte ondergrond korte informatie gegeven over het onderwerp, waarbij enkele trefwoorden vetgedrukt zijn. De tekst (om voor te lezen) is afgestemd op de doelgroep en bevat geen moeilijke woorden. De rechterpagina bevat eveneens een foto, maar deze is geïntegreerd in een grappige tekening, met nog enkele zinnen tekst. Onder aan de rechterpagina staat steeds een eenvoudige zoekvraag afgedrukt (bv 'Welk bloempje is een sneeuwklokje?' of 'Welke boom hoort bij de winter?'). Deel van een vierdelige serie waarin stee…Lees verder

Van suikerbomen tot sneeuwhelden

In de serie '4 seizoenen' komt dit keer de winter aan bod. In het boekje 'Van suikerbomen tot sneeuwhelden' worden de voornaamste eigenschappen van de winter kort en bondig belicht. Op de linkerpagina telkens een echt winterfenomeen, zoals sneeuwstorm of ijspaleizen, met een kort informatief tekstje. Op de rechterpagina telkens een kleine zoekopdracht op maat van de jonge lezers, soms misschien zelfs een beetje te eenvoudig.
Dit boek combineert, net zoals bij de andere boeken van Mack het geval is, fotografie en eenvoudige illustraties. De titels verbergen grappige woordspelletjes die vooral voor volwassenen leuk zijn. Een leuk en nuttig overzicht voor al wie van het winterseizoen houdt!

Over Mack

Mack kan verwijzen naar:

  • Mack Trucks
  • Craig Mack (1971–2018), een Amerikaanse rapper
  • Reinhold Mack, een Duitse platenproducer en engineer
  • MACK Rides, een Duitse producent van pretparkattracties
  • Mack (bier), Noors biermerk.


Lees verder op Wikipedia

Suggesties