Boek
Nederlands

Van dikbillen tot langnekken

Mack (auteur)

Van dikbillen tot langnekken

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Genre:
Wie heeft de dikste billen, welke dieren zijn echte steltlopers en hoe zien streepbeesten eruit? Allerlei grappige weetjes over soorten dieren, met kleurenfoto's, stripachtige tekeningen en interactieve vragen. Vanaf ca. 4 jaar.
Onderwerp
Dieren
Titel
Van dikbillen tot langnekken
Auteur
Mack
Taal
Nederlands
Uitgever
Hasselt: Clavis, 2010
[26] p. : ill.
ISBN
9789044813524 (hardback)

Besprekingen

Dikbillen, streepbeesten, steltlopers, langoren, grootbekken en langbekken zijn het onderwerp van dit dierenboek voor jonge 'lezers'. Per onderwerp worden steeds twee diersoorten besproken. Per soort toont de linkerpagina steeds een grote kleurenfoto van het dier in de natuurlijke omgeving, met circa vijf zinnen informatie over het uiterlijk en het gedrag. Op de rechterpagina staat het dier nogmaals afgebeeld (zonder omgeving) met daar omheen nog enige zinnen informatie en een aantal vrolijke tekeningen voorzien van een eenvoudige vraag of grappige korte tekst. De tekst staat in vriendelijke kindertaal op glad, dik papier in (veelal) korte eenvoudige zinnen. De informatie is wat willekeurig en soms iets te beknopt; dat er eten en drinken in de bult van een dromedaris zit leest leuk, maar er wordt niet uitgelegd hoe het er inzit en vooral hoe de dromedaris het eruit kan krijgen. Het stevig uitgevoerde boek (met twee afgeronde hoeken) is een leuke eerste educatieve kennismaking met de n…Lees verder

Van dikbillen tot langnekken

In dit informatieve boek gaat het over dieren met opvallende kenmerken. Per kenmerk worden twee dieren voorgesteld. Bij de dikbillen zijn dat de neushoorns en de olifanten, bij de streepbeesten de zebra's en de tijgers, de steltlopers zijn vertegenwoordigd door de dromedarissen en de flamingo's, bij de langoren horen de hazen en de ezels, bij de grootbekken de krokodillen en de nijlpaarden, bij de langnekken de zwanen en de giraffen. Bij de mooie foto's staat een toegankelijke tekst. Her en der staan naïeve, soms grappige tekeningen verspreid. De getekende opdrachten zijn leuker dan in 'Van boomklimmers tot slaapkoppen'.
Leuke en interessante informatie op kleuterniveau.

Over Mack

Mack kan verwijzen naar:

  • Mack Trucks
  • Craig Mack (1971–2018), een Amerikaanse rapper
  • Reinhold Mack, een Duitse platenproducer en engineer
  • MACK Rides, een Duitse producent van pretparkattracties
  • Mack (bier), Noors biermerk.


Suggesties