Boek
Nederlands

De zonnige zomer

Mack (auteur)
+1
De zonnige zomer
×
De zonnige zomer De zonnige zomer

De zonnige zomer

Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Waarom is de lucht oranje in de zomer? Welke groenten en fruit groeien er dan? Wat doen beren in deze periode? Deze en andere vragen over het zomerseizoen.
Onderwerp
Zomer
Titel
De zonnige zomer
Auteur
Mack
Taal
Nederlands
Editie
1
Uitgever
Hasselt: Clavis, 2013
[26] p. : ill.
ISBN
9789044819311 (hardback)

Besprekingen

Dit mooi uitgevoerde informatieve prentenboek toont in twaalf hoofdstukken van twee bladzijden dieren en de natuur in de zomer. Op de linkerbladzijde is telkens een grote kleurenfoto geplaatst. Op elke rechterpagina worden mooie kleurenfoto’s gecombineerd met eenvoudige gekleurde tekeningen. De vlotte tekst in een vrij grote letter is verdeeld over beide bladzijden. Afgesloten wordt met een eenvoudige vraag/opdracht (bv. ‘Welk lieveheersbeestje heeft zich verstopt?’). De hoofdstukken hebben vaak een titel die de fantasie prikkelt. Zo gaat het hoofdstuk ‘Spetteraars’ over dolfijnen en ‘Fladderaars’ over insecten). Door deze afwisseling van vorm en inhoud wordt op een leuke en vaak grappige manier veel informatie aangeboden die een kind zich zal herinneren als het later zelf in de natuur rondkijkt. Dit boek is het laatste deel in een serie over de vier seizoenen. Het verscheen in de serie 'Wondere wereld'. Beetje verwarrend is dat de andere drie uitgaven een andere serienaam hebben: '4 …Lees verder

De zonnige zomer

Een boek met informatie over dier en natuur in de zomer. De omslag straalt de zomer uit! Twaalf onderwerpen die iets met zomer te maken hebben komen aan bod. Aan de hand van een fotoblad, een tekening en twee korte tekstjes kom je iets meer te weten over oranje luchten (zomerzon), fruitbomen (appels), fladderaars (lieveheersbeestjes), kleuterdieren (boerderijdieren) ... De combinatie van tekeningen en foto's spreekt wel aan. De teksten zijn niet echt aangepast om voor te lezen aan driejarigen. De kleine kijkopdrachtjes per onderwerp zijn wel leuk om samen te doen.

Over Mack

Mack kan verwijzen naar:

  • Mack Trucks
  • Craig Mack (1971–2018), een Amerikaanse rapper
  • Reinhold Mack, een Duitse platenproducer en engineer
  • MACK Rides, een Duitse producent van pretparkattracties
  • Mack (bier), Noors biermerk.


Suggesties