Boek
Nederlands

100 kusjes voor het slapengaan

Mack (auteur)
+1
100 kusjes voor het slapengaan
×
100 kusjes voor het slapengaan 100 kusjes voor het slapengaan

100 kusjes voor het slapengaan

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 0-2 jaar
Genre:
Kuikentje kan goed kusjes geven. Elke avond geeft hij alle dieren een nachtkus, zodat ze fijn kunnen gaan slapen. Maar van al dat kusjes geven word je heel moe… wie zal Kuikentje nu een kusje geven? Vierkant prentenboek met eenvoudige, kleurrijke tekeningen. Vanaf ca. 1,5 jaar.
Onderwerp
Dieren, Slapen gaan, Kussen
Titel
100 kusjes voor het slapengaan
Auteur
Mack
Taal
Nederlands
Parallelle titel
Honderd kusjes voor het slapengaan
Uitgever
Hasselt: Clavis, 2018
[58] p. : ill.
ISBN
9789044831566 (hardback)

Besprekingen

Kuikentje wil voor hij naar bed gaat eerst alle dieren een nachtkus geven, zodat ze fijn kunnen gaan slapen. Tegen alle dieren die nog bezig zijn zegt Kuikentje dat het tijd is om te gaan slapen. Kuikentje wordt zelf moe van al het kusjes geven, want het zijn veel dieren: de krokodil, de eekhoorn, de koe, de olifant, de schapen, het hert, de konijntjes en nog veel meer… Als hij bij mama Kip komt, krijgt hij zijn eigen nachtkus. Eenvoudig peuterboekje waarbij op elke dubbele pagina een ander dier centraal staat dat een nachtkus krijgt. Op de linkerpagina is het dier nog wakker; op de rechterpagina krijgt het dier een nachtkus en slaapt. Met kleurrijke illustraties in egale, felle kleuren, waardoor het boekje een vrolijke uitstraling heeft. Weinig tekst. Vierkant formaat met gewatteerd omslag en pagina's van stevig, glad papier met twee afgeronde hoeken. Vanaf ca. 1,5 jaar.

100 kusjes voor het slapengaan

Dit voorleesboekje is bruikbaar voor het slapen gaan. Kuikentje gaat slapen. Maar voordat hij zelf gaat slapen, wenst hij alle dieren rondom hem slaapwel. Ze krijgen een nachtzoen van Kuikentje. Op elke dubbele bladzijde staat één dier centraal. Links is het betreffende dier nog klaarwakker. De kangoeroe springt nog steeds, het varken stampt in de modder, de beer klimt in de boom. De eekhoorn eet nog een noot, olifant spettert met water, de eendjes zwemmen nog steeds in het water. Dit zijn allemaal heel eenvoudige, herkenbare situaties voor de peuter. Op de rechterpagina krijgt ditzelfde dier een kusje en sluit z'n ogen. De verschillende dieren zijn herkenbaar getekend. Het boekje is heel eenvoudig. Een witte of lichtgekleurde achtergrond met daarop het dier getekend. Op de allerlaatste bladzijde wordt Kuikentje zelf moe. Ondertussen staan de maan en de sterren aan de hemel. Hij vraagt een kusje van mama. Nu kan hij ook zelf gaan slapen. Heel veel dieren worden slaapwel gekust. Daa…Lees verder

Over Mack

Mack kan verwijzen naar:

  • Mack Trucks
  • Craig Mack (1971–2018), een Amerikaanse rapper
  • Reinhold Mack, een Duitse platenproducer en engineer
  • MACK Rides, een Duitse producent van pretparkattracties
  • Mack (bier), Noors biermerk.