Boek
Nederlands

Reizen door de subculturen van Amerika

Louis Theroux (auteur)
+1
Reizen door de subculturen van Amerika
×
Reizen door de subculturen van Amerika Reizen door de subculturen van Amerika

Reizen door de subculturen van Amerika

Genre:
De Britse documentairemaker (1970) geeft een beeld van tien subculturen in de Verenigde Staten.
Titel
Reizen door de subculturen van Amerika
Auteur
Louis Theroux
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The call of the weird
Uitgever
Amsterdam: De Arbeiderspers, 2008
264 p.
ISBN
9789029567060

Andere talen:

Besprekingen

De Britse documentairemaker Louis Theroux ging op zoek naar bijzondere en excentrieke Amerikanen en subculturen in de Verenigde Staten en maakte daarvan populaire tv-programma’s voor de BBC. In dit boek doet hij verslag van tien van deze ontmoetingen, waaronder Thor Templar als lid van de ufocultbeweging in Texas, pornoproducent J.J. Michaels, Ike Turner als bandleider en ex-man van zangeres Tina Turner, prostituee Hayley, sektelid Oscody, neonazi’s in Californië enz. Deze ontmoetingen geven een beeld van het niet-alledaagse Amerika en een indruk van de grote verscheidenheid van culturen in de Verenigde Staten. De verhalen zijn vlot geschreven en zijn net als de televisiedocumentaires boeiend. De schetsen zijn omgeven door een proloog en een epiloog met dankwoord. Het boek ziet er eenvoudig uit, zonder foto’s en kaartjes.

Over Louis Theroux

Louis Sebastian Theroux (Singapore, 20 mei 1970) is een Britse documentairemaker die behalve de Britse ook de Amerikaanse nationaliteit bezit. Zijn documentaires worden in Nederland uitgezonden door de VPRO en in België door Canvas en 2BE.

Biografie

Theroux is de jongste zoon van schrijver Paul Theroux. Louis' oudere broer Marcel is schrijver en televisiepresentator. Louis is de neef van acteur Justin Theroux.

Louis studeerde moderne geschiedenis aan de Universiteit van Oxford.

Documentaires

In de documentaireserie Louis Theroux's Weird Weekends (1998–2000) zocht Theroux mensen of groepen mensen op met wie men normaliter niet snel in contact zou komen. In de meeste gevallen betekende dit interviews met mensen die er ongewone ideeën of een ongewone levenswijze op na houden. Het gaat echter ook over mensen die tot een subcultuur behoren waarvan het bestaan niet of nauwe…Lees verder op Wikipedia