E-boek
Nederlands

Van oude mensen, de dingen die voorbijgaan

Louis Couperus (auteur), Frédéric L. Bastet (nawoord)

Van oude mensen, de dingen die voorbijgaan

In de reeks:
Een groot geheim verbindt de families Takma en Steyn de Weert. Langgeleden, toen zij nog in Indië woonden, is er een mysterieuze moord gepleegd, waar niemand over wil praten. Met zijn dagelijkse bezoeken aan de moeder van Ottilie bezegelt de stokoude heer Takma hun stilzwijgen. Ze hopen hun geheim in het graf mee te nemen, maar als de zoon van Ottilie wil trouwen kan het niet langer verborgen blij
Onderwerp
Schuld en boete
Titel
Van oude mensen, de dingen die voorbijgaan
Auteur
Louis Couperus
Nawoord
Frédéric L. Bastet
Taal
Nederlands
Uitgever
[Plaats van uitgave niet vastgesteld]: Singel Uitgeverijen, 2013 | Andere uitgaves
ISBN
9789025302412
CloudLibrary
3h8brz9

Over Louis Couperus

Louis Marie Anne Couperus (Den Haag, 10 juni 1863 – De Steeg, 16 juli 1923) was een Nederlandse schrijver en een van de eerste Nederlandse vertegenwoordigers van het literaire naturalisme.

Couperus' werk omvat allerlei uiteenlopende literaire genres. Hij debuteerde met poëzie, maar legde zich vervolgens al snel toe op psychologische romans, waarmee hij de meeste bekendheid verwierf. Hij schreef daarnaast cultuursprookjes, historische romans en veel reisverslagen en columns. In het algemeen wordt hij gezien als een van de belangrijkste schrijvers uit de canon van de Nederlandse literatuur. De uitgave van zijn Volledige Werken (1987-1996) geldt als een van de eerste Nederlandse tekstedities die volgens wetenschappelijke, tekstkritische normen tot stand zijn gekomen.

Biografie

Vroege jaren

Couperus werd op 10 juni 1863 geboren op de Mauritskade in Den Haag, in het pand op numm…Lees verder op Wikipedia