Boek
Engels

Crash & burn

Lisa Gardner (auteur)
In de reeks:
Genre:
Na een ernstig verkeersongeluk blijft Nicky Frank roepen om Vero, een klein meisje. Maar het onderzoek wijst uit dat er niemand anders dan zij in de auto zat.
Titel
Crash & burn
Auteur
Lisa Gardner
Taal
Engels
Parallelle titel
Crash and burn
Editie
1
Uitgever
London: Headline, 2015
358 p.
ISBN
9781472220264 (paperback)

Besprekingen

Nicky Frank krijgt een ernstig verkeersongeluk. Na het ongeluk blijft zij roepen om Vero, een klein meisje. Maar het onderzoek wijst uit dat er niemand anders dan zij in de auto zat. De vrouw lijdt aan een ernstige geheugenstoornis en het blijkt dat zij thuis al een paar keer een hersenschudding heeft opgelopen. De verhouding met haar man Thomas is uitermate vreemd. Dat vindt althans de politie in de persoon van Wyatt Foster. Wat verbergt dit echtpaar? Het is niet eenvoudig een goede psychologische roman te schrijven. De lezer moet overtuigd worden van de echtheid van de psychische problemen, maar raakt snel verveeld door voortdurend waanbeelden te moeten lezen. Daarmee weet de schrijfster goed om te gaan: ze trakteert de lezer op zoveel mysteries die om oplossing vragen dat die wel geboeid moet blijven. En het verhaal wordt heel spannend als de politie eindelijk de identiteit van de vrouw denkt te hebben achterhaald. Een uitstekende thriller met sterke en gecompliceerde karakters en …Lees verder

Over Lisa Gardner

Lisa Gardner (1971) is een Amerikaanse schrijfster. Ze is de auteur van verschillende thrillerseries, waaronder FBI Profiler-series (Quincy) met onder meer The Killing Hour en The Next Accident, en Detective D.D. Warren series waaronder titels als Doodverklaard en Vind haar. Ze schreef ook romantische romans onder het pseudoniem Alicia Scott. Een aantal van haar boeken zijn onder meer in het Duits, Nederlands, Spaans en Turks vertaald en op e-book en luisterboek verschenen.

Leven en werk

Gardner groeide op in Hillsboro (Oregon), waar ze afstudeerde aan de Glencoe High School in de stad. Haar roman Gone speelt zich af in een fictieve versie van Tillamook, Oregon.

Halverwege de jaren negentig werkte ze als onderzoeksanalist voor een internationaal consulting bureau in Boston. Gardners werk als onderzoeksanalist wekte haar interesse voor forensisch onderzoek hetgeen zij k…Lees verder op Wikipedia