Boek
Nederlands

Lekker zoet : het grote zintuigenboek van Karel

Liesbet Slegers (auteur)
+1
Lekker zoet : het grote zintuigenboek van Karel
×
Lekker zoet : het grote zintuigenboek van Karel Lekker zoet : het grote zintuigenboek van Karel

Lekker zoet : het grote zintuigenboek van Karel

Doelgroep:
Vanaf 0-2 jaar
Genre:
Karel ontdekt dat geluid fijn kan zijn, maar ook vervelend. En dat een luier vies ruikt maar pannenkoeken heel lekker. En wat kan je tong veel proeven! Prentenboek met eenvoudige, vrolijk gekleurde verfillustraties in verschillende formaten. Vanaf ca. 2,5 jaar.
Onderwerp
Zintuigen
Titel
Lekker zoet : het grote zintuigenboek van Karel
Auteur
Liesbet Slegers
Taal
Nederlands
Editie
1
Uitgever
Hasselt: Clavis, 2012
[52] p. : ill.
ISBN
9789044816785 (hardback)

Besprekingen

Karel kan zien met zijn ogen, horen met zijn oren, ruiken met zijn neus, voelen met zijn handen en proeven met zijn mond. Maar hoe gaat dat eigenlijk? In dit vierkante prentenboek van vrij groot formaat komen de vijf zintuigen in telkens vier dubbele pagina’s aan bod; aan de hand van zoek- en kijkvraagjes over Karel en zijn vriendjes, kom je van alles te weten. De bladspiegel is gevarieerd, helder en aantrekkelijk door de vrolijke illustraties en het bonte kleurgebruik. De illustraties zijn in de herkenbare gestileerde stijl (dikomlijnde figuren, ingekleurd met gouache), de tekst – op niveau van jonge kinderen – staat meestal op de linkerpagina en bij kleinere onderdelen in de prent. Zo leer je dat je met je neus een heerlijke pannenkoek kunt ruiken maar ook een vieze luier, dat zeep glibberig voelt en sneeuw koud. Geluid kan fijn zijn (liedje) en vervelend (boormachine) en wat kan een tong veel proeven! Speels en leerzaam prentenboek voor peuters en kleuters, dat zich leent om (per z…Lees verder

Over Liesbet Slegers

Liesbet Slegers (Geel, 26 juli 1975) is een Vlaams auteur en illustratrice.

Liesbet Slegers studeerde in 1997 af aan de toenmalige Sint-Lucas hogeschool te Antwerpen. Ze illustreert kinderboeken, kinderkranten en -tijdschriften.

In 1998 maakte ze de tekeningen voor het omvangrijke voorleesboek Een keuken vol sop, met teksten van Jeanne Bakker. In 1999 publiceerde ze vier typische peuterboekjes rond het figuurtje van Karel. Dit was de start van een lange reeks Kareltje-boeken.

Kenmerkend voor de stijl die ze hanteert is eenvoud, soberheid en herkenbaarheid.

Bibliografie

  • Karel gaat logeren (Clavis)
  • Karel in het vliegtuig (Clavis)
  • Karel krijgt een hondje (Clavis)
  • Karel gaat naar school (Clavis)
  • Karel in het ziekenhuis (Clavis)
  • Karel op de wc (Clavis)
  • Karel bij de kapper (Clavis)
  • Karel in de douche(Clavis)
  • Karel heeft …Lees verder op Wikipedia