Boek
Nederlands

Ontwaken

Kelley Armstrong (auteur), Sandra Van de Ven (vertaler)
De 15-jarige Chloe, die ongecontroleerd geesten kan oproepen en doden opwekken, is samen met drie vrienden op de vlucht. Ze proberen te ontsnappen aan de Edison-groep, een groep geleerden die jongeren met bovennatuurlijke krachten probeert gevangen te nemen om hen door genetische manipulatie nog sterker te maken.
Titel
Ontwaken
Auteur
Kelley Armstrong
Vertaler
Sandra Van de Ven
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The awakening
Editie
1
Uitgever
Amsterdam: De Vliegende Hollander, 2010
298 p.
ISBN
9789049501044 (paperback)

Besprekingen

De 15-jarige Chloe, die geesten kan oproepen en doden opwekken, is samen met twee jongens (een tovenaar en een aankomende weerwolf) en een hekserig meisje op de vlucht. Ze proberen te ontsnappen aan een groep geleerden, de zgn. Edison-groep, die probeert jongeren met bovennatuurlijke krachten gevangen te nemen en hen dan door genetische manipulatie nog sterker te maken. De avonturen die ze tijdens deze vlucht beleven, worden zeer realistisch beschreven. Helaas wordt de spanning van de soms bloedstollende gebeurtenissen keer op keer vertraagd door het steeds teruggrijpen naar scènes uit het eerste deel 'Bezwering'* waarbij er veel wordt uitgelegd wat er zich toen afspeelde. De schrijfster weeft om de vooral bij de vrouwelijke doelgroep herkenbare zielenroerselen van de hoofdpersoon een mooi horrorverhaal zodat er reikhalzend uitgezien kan worden naar het derde deel van de serie. Paperback met kleine druk.

Over Kelley Armstrong

Kelley Armstrong (Sudbury, Ontario, 14 december 1968) is een Canadees schrijfster van met name horror-, misdaad- en fantasyverhalen. Ze woont in Ontario (Canada) met haar man en drie kinderen. Ze is vooral bekend als de auteur van de internationale bestsellerserie Women of the Otherworld. Daarnaast heeft ze nog twee young-adult/ fantasy-trilogieën uitgebracht, genaamd Darkest Powers en Darkness Rising. De Darkest Powers trilogie bestaat uit de boeken Bezwering (The Summoning), Ontwaken (The Awakening) en Afrekening (The Reckoning). Darkness Rising bestaat uit de boeken Samenzwering (The Gathering), Roeping (The Calling) en Verrijzing (The Rising).