Boek
Nederlands

Bliksem in de bergen

Karen Van Holst Pellekaan (auteur), Els Van Egeraat (illustrator)
+1
Bliksem in de bergen
×
Bliksem in de bergen Bliksem in de bergen
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Mees (9) is met zijn vader in de Andes in Peru. Als zijn Peruaanse vriend na een ruzie verdwijnt, gaat Mees hem in de bergen zoeken. Vanaf ca. 9 jaar.
Onderwerp
Peru, Vriendschap
Leesniveau
AVI 7, AVI E5
Titel
Bliksem in de bergen
Auteur
Karen Van Holst Pellekaan
Illustrator
Els Van Egeraat
Taal
Nederlands
Editie
1
Uitgever
Amsterdam: Leopold, 2011
90 p. : ill.
ISBN
9789025857738 (hardback)

Besprekingen

De reeks 'Rugzakavontuur' bestaat uit avonturenboeken waaraan reeds heel wat bekende auteurs meewerkten, zoals Anna Woltz, Niels Rood, Rindert Kromhout, Anna van Praag, en Lydia Rood. In Bliksem in de bergen gaat Mees met zijn vader op reis naar de Andes in Peru. Zijn vader maakt een reportage over het Niños-restaurant, een restaurant waar arme straatkinderen kunnen eten. Mees voelt zich niet erg op zijn gemak tussen al die hongerige kinderen. Maar wanneer hij zijn bord eten aan Amilcar, de jongen naast hem, geeft, maakt hij een vriend, want ‘alleen een vriend geeft zijn eten weg,’ besluit Amilcar. Amilcar leert Mees slingeren. Dat avontuur eindigt in een ruzie en Mees' nieuwe vriend verdwijnt. De volgende dagen is er geen spoor van Amilcar en Mees trekt de bergen in om hem te zoeken.Karen Van Holst Pellekaan gebruikt een eenvoudige taal met levendige dialogen die het verhaal vaart geven – soms te veel vaart, want op dit punt in het verhaal gaat alles plots wel heel snel. Mees …Lees verder
De 9-jarige Mees is met zijn vader op reis in de Andes in Peru, omdat zijn vader daar een reportage maakt over een restaurant voor kinderen dat opgezet is door een Nederlandse vrouw. Al snel sluit hij vriendschap met Amilcar, een jongen uit de bergen die heel goed stenen kan slingeren. Als Amilcar na een ruzie plotseling verdwijnt, gaat Mees hem in de bergen zoeken. Een spannend jongensverhaal, vlot verteld met veel dialogen en een berggeest ‘El suspiro’ in een duistere bijrol. De auteur schreef deze uitgave in de serie ‘Rugzakavontuur’, niet te dikke kinderboeken voor op vakantie van uiteenlopende schrijvers als Rindert Kromhout, Hans Kuyper en Lydia Rood. Op de website staan bij elk deel van deze serie leuke vakantietips, die ook achter in elke uitgave staan. Bij dit boek vind je tips voor wandelen en kamperen in de bergen. De grappige zwart-witte aquareltekeningen illustreren het verhaal. Achterin staat informatie over het project van de Nederlandse vrouw. Vanaf ca. 9 jaar.

Suggesties