Boek
Nederlands

Trioloog ; Liefde, enz.

Julian Barnes (auteur)
+1
Trioloog ; Liefde, enz.
×
Trioloog ; Liefde, enz. Trioloog ; Liefde, enz.

Trioloog ; Liefde, enz.

In 1991 verscheen Trioloog, het verhaal van de goede vrienden Oliver en Stuart, de vrouw van wie ze allebei houden, en de ongemakkelijke liefdesdriehoek die erop volgt. Barnes werd alom geprezen voor zijn baanbrekende verteltechniek waarin de drie personages afwisselend over hun levens praten, met de lezer als het ware als therapeut. Tien jaar later keerde Barnes terug naar Oliver, Stuart en Gilli
Bevat
Titel
Trioloog ; Liefde, enz.
Auteur
Julian Barnes
Uniforme titel
Talking it over ; Love, etc.
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Uitgever
Amsterdam: Atlas Contact, 2016
283, 249 p.
Aantekening
Keerdruk
ISBN
9789025448752 (hardback)

Andere formaten:

Besprekingen

Bundeling van twee eerder afzonderlijk verschenen romans die samen een tweeluik vormen. In ‘Trioloog’ ontstaat tussen twee Engelse mannen en een vrouw een ingewikkelde, wisselende driehoeksverhouding. In het vervolg, ‘Liefde, enz.’, treft, tien jaar nadat een Engelsman er vlak na hun huwelijk vandoor is gegaan met de vrouw van zijn beste vriend, het drietal elkaar weer. Het thema, de eeuwenoude driehoeksverhouding, wordt op een originele manier verteld. De auteur (1946) is een taalkunstenaar met een cynische pen, die niet alleen het verschijnsel liefde en wat daarmee samenhangt (jaloezie, obsessie, wraak) ontleedt, maar met merkbaar genoegen ook de moderne maatschappij bespot. Keerdruk.

Over Julian Barnes

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door WanderingTrad

Julian Patrick Barnes (Leicester, 19 januari 1946) is een Brits schrijver. Zijn boeken zijn in meer dan dertig talen vertaald; zijn bekendste werk is Flaubert's Parrot uit 1984. Naast zijn eigen naam gebruikt Barnes ook verschillende pseudoniemen zoals Dan Kavanagh, Edward Pygge en Basil Seal.

Biografie

Zijn opleiding genoot hij aan gerenommeerde onderwijsinstellingen zoals de City of London School en het Magdalen College in Oxford. Na zijn opleiding werkte hij als lexicograaf en later als journalist. Hij schreef onder meer recensies voor The Observer en The Sunday Times. Pas later ging hij zich voltijds toeleggen op het schrijven.

Julian Barnes is een broer van de filosoof Jonathan Barnes. Hij was gehuwd met de literaire agent Pat Kavanagh, die in 2008 overleed en over wie hij schreef in Levels of Life (Hoogteverschillen) en aan wie hij ook zijn roman The Sense of …Lees verder op Wikipedia