Boek
Nederlands

De avonturen van Tom Bombadil ; Blad van Klein

J.R.R. Tolkien (auteur)
+1
De avonturen van Tom Bombadil ; Blad van Klein
×
De avonturen van Tom Bombadil ; Blad van Klein De avonturen van Tom Bombadil ; Blad van Klein

De avonturen van Tom Bombadil ; Blad van Klein

Bundel met een verhaal en vijftien avonturen in versvorm van Tom Bombadil, een van de personages uit 'In de ban van de ring'.
Titel
De avonturen van Tom Bombadil ; Blad van Klein
Auteur
J.R.R. Tolkien
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The adventures of Tom Bombadil ; Leaf by Niggle
Uitgever
Amsterdam: M, 2003
90 p.
ISBN
90-225-3765-X

Besprekingen

Vijftien avonturen van Tom Bombadil (één van de figuren uit 'In de ban van de ring' van dezelfde schrijver) in versvorm. Onderwerpen zijn o.a. trollen en Bombadils liefje Goudbezie. Daarnaast is er één verhaal 'Blad van Klein' over het leven en dood van een kleine schilder. Deze verhalen zijn eerder verschenen als onderdeel van 'Sprookjes en vertellingen'*. Deze uitgave is er één in een serie bedoeld voor jeugdige lezers. Het is een mooie gebonden uitgave zonder illustraties behalve een kleurrijk voorplat. Zelfstandig te lezen door lezers vanaf ongeveer 13 jaar, maar ondanks de uitgave als 'kindereditie' lijken deze verzen daar niet echt voor geschikt. Kleine druk.

Over J.R.R. Tolkien

John Ronald Reuel Tolkien (Bloemfontein, Oranje Vrijstaat, 3 januari 1892 – Bournemouth, Verenigd Koninkrijk, 2 september 1973) was een Engelse filoloog, dichter, theoloog en hoogleraar in de Engelse taal- en letterkunde. Hij werd vooral bekend als de schrijver van De Hobbit, In de ban van de ring en De Silmarillion, waarmee hij de vader van de moderne fantasy-literatuur werd.

Tolkien was van 1925 tot 1945 hoogleraar Angelsaksische taal aan de Universiteit van Oxford en van 1945 tot 1959 hoogleraar Engelse taal en literatuur aan het Merton College. Hij was een goede vriend van C.S. Lewis, een medelid van de informele literaire discussiegroep The Inklings. Op 28 maart 1972 werd Tolkien door koningin Elizabeth II benoemd tot commandeur in de Orde van het Britse Rijk.

Na Tolkiens dood publiceerde zijn zoon Christopher diverse werken van zijn vader en ook diens aantekeningen en onvoltooide verhalen. Zo verscheen in 1977 De Silmarillion, w…Lees verder op Wikipedia