Dracula herrijst uit zijn graf om wraak te nemen op de Ordo Draco die zijn vrouw hebben vermoord. Als hij opnieuw verliefd wordt, moet hij kiezen tussen wraak of liefde.
Titel
Dracula. Seizoen 1
Acteur
Jonathan Rhys Meyers
Componist
Trevor Morris 1970-
Taal
Engels
Uitgever
Universal, 2014
3 dvd-video's
Oorspr. opname
2013
Speelduur
ca. 420 min.
Aantekening
Taalkeuze: Engels, Frans Ondertiteling: Nederlands, Frans, Deens, Fins, Noors, Zweeds, Engels voor slechthorenden
EAN
5053083014308

Besprekingen

Seizoen 1 van de Brits-Amerikaanse dramaserie uit 2013 met Jonathan Rhys Meyers (The Tudors), Thomas Kretschmann en Jessica de Gouw, gebaseerd op de originele roman van Bram Stoker. In 1896 herrijst Dracula met behulp van Abraham van Helsing uit de dood. Helsing wil samen met Dracula wraak nemen op de zogenaamde oliebaronnen van de Ordo Draco, die in het verleden de vrouw van Dracula en Helsings familie hebben vermoord. Dracula wordt omgetoverd tot de rijke, Amerikaanse industrieel Alexander Grayson die de Ordo Draco een hak probeert te zetten door draadloze energie uit te vinden, om zo de olie-industrie te ondermijnen. Ondertussen wordt het Victoriaanse Londen geteisterd door bloedige moorden bij nacht en ontij. Eveline Heij (mijnserie.nl, 24-2-‘14) geeft een 6,5 (van 10) punten: ‘Hoewel het plot veelbelovend klinkt, ligt het tempo van de serie vrij laag. Elke aflevering gebeurt er wel iets spannends om je te amuseren en bezig te houden, maar als je naar het overkoepelende verhaal ki…Lees verder

Over Jonathan Rhys Meyers

CC BY 3.0 - Foto van/door Caroline Bonarde Ucci at https://www.flickr.com/photos/caroline_bonarde/

Jonathan Rhys Meyers, geboren als Jonathan Michael Francis O'Keeffe (Dublin, 27 juli 1977) is een Iers acteur en Golden Globe-winnaar.

Hij heeft onder meer gespeeld in Alexander, Bend It Like Beckham, Match Point en Mission: Impossible III. Vanaf 2008 speelde hij Hendrik VIII van Engeland in de televisieserie The Tudors en vanaf 2013 had hij een hoofdrol in de serie Dracula. Hij is ook een van de gezichten van het parfum Hugo.

Biografie

Vroege jaren

Zijn artiestennaam is afgeleid van de geboortenaam van zijn moeder. Hij werd geboren met een hartafwijking en werd snel na zijn geboorte gedoopt uit vrees dat hij de doopceremonie niet zou halen. De eerste maanden van zijn leven bracht hij door in het ziekenhuis.

Een jaar na zijn geboorte verhuisde het gezin naar County Cork, waar ze nog steeds wonen. Toen Rhys Meyers drie jaar oud …Lees verder op Wikipedia