Boek
Engels

Avenue of mysteries

John Irving (auteur)
+1
Avenue of mysteries
×
Avenue of mysteries Avenue of mysteries

Avenue of mysteries

Genre:
Tijdens een reis naar de Filipijnen denkt een Amerikaanse schrijver terug aan zijn kindertijd op een vuilnisbelt in Mexico. Hij ontmoet twee aantrekkelijke vrouwen (moeder en dochter) die hem allebei verleiden en hem als engelen begeleiden op zijn laatste levenstraject.
Titel
Avenue of mysteries
Auteur
John Irving 1942-
Taal
Engels
Uitgever
London: Black Swan, 2016
762 p.
ISBN
9780552778657 (paperback)

Besprekingen

De Amerikaanse auteur John Irving (1942) brak in de jaren zeventig van de twintigste eeuw door met ‘The World According to Garp’ en veroverde een miljoenenpubliek met romans als ‘A Prayer for Owen Meany" (1989) en ‘Weduwe voor een jaar’ (1998). De laatste jaren morden zowel critici als fans over de teruglopende kwaliteit van Irvings romans. Met ‘Avenue of Mysteries’ keert hij terug naar de fantastische vertelkunst van zijn begintijd, waarin een tomeloze fantasie wordt gekanaliseerd door een geniale verteller die zijn lezers urenlang doet schateren en tegelijk ontroeren. Tijdens zijn reis naar en verblijf op de Filippijnen, waar hij de laatste eer wil bewijzen aan een onbekende soldaat uit de Tweede Wereldoorlog, droomt een Amerikaanse schrijver van zijn tragische kindertijd op een vuilnisbelt in Mexico. De timide schrijver maakt kennis met twee aantrekkelijke vrouwen (moeder en dochter) die hem allebei verleiden. Het zijn de doodsengelen die hem begeleiden op zijn laatste levenstrajec…Lees verder

Over John Irving

CC BY 3.0 - Foto van/door Dr. Jost Hindersmann Krimidoedel

John Winslow Irving (Exeter (New Hampshire), 2 maart 1942) is een Amerikaans schrijver. Hij werd vooral bekend met zijn boek De wereld volgens Garp. Tijdens zijn studententijd deed Irving aan worstelen; een verwijzing naar die sport komt in veel van zijn werk terug.

Levensloop

Jeugd

John Irving werd geboren op 2 maart 1942 in Exeter, New Hampshire, als zoon van Helen Frances Winslow. Zijn officiële naam op zijn geboortebewijs was John Wallace Blunt Junior. Zijn biologische vader, een piloot uit de Tweede Wereldoorlog, was tijdens een aanval neergeschoten terwijl hij zich met zijn vliegtuig boven het door Japan bezette Birma bevond. Hij en zijn ploeg waren veertig dagen lang vermist. Zijn vader overleefde de oorlog, maar keerde achteraf niet meer terug naar de moeder van Irving.

Zijn moeder hertrouwde toen Irving zes jaar oud was. Haar nieuwe echtgenoot adopteerde hem en zijn naam v…Lees verder op Wikipedia