Boek Nederlands

Fotografie : het nieuwe handboek voor het maken van betere foto's

John Freeman (auteur)

Fotografie : het nieuwe handboek voor het maken van betere foto's

John Freeman (auteur)
Fotografie van John Freeman is het volledige handboek voor iedere enthousiaste amateur-fotograaf. Het behandelt alle aspecten, van de keuze van de juiste camera tot kennis van technische zaken als diafragma en filmsnelheid. De voor- en nadelen van verscheidene accessoires en onderdelen van de uitrusting worden besproken, zodat u kostbare vergissingen kunt voorkomen. Elke techniek is geïllustreerd
Onderwerp
Fotografie
Titel
Fotografie : het nieuwe handboek voor het maken van betere foto's
Auteur
John Freeman 1948-
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Photography
Uitgever
Utrecht: Veltman, 2003
288 p. : ill.
ISBN
90-5920-181-7

Besprekingen

Het zou me niet verbazen als je met Fotografie, het 'nieuwe handboek' van John Freeman, effectief de beloofde 'betere foto's' uit de ondertitel gaat maken. Als je nog maar de schuchtere eerste stappen hebt gezet, moet je er niet aan twijfelen: met dit boek kan je stevig vooruitgang maken; ben je al redelijk bedreven als amateurfotograaf, dan zou ik het ook niet terzijde schuiven. In vier hoofdstukken wordt telkens op een dubbele bladzijde, voorzien van functionele voorbeeldfoto's, één aspect van het fotograferen behandeld.

'Basistechnieken' begint met een functioneel onderscheid te maken tussen de verschillende types fototoestellen, van wegwerpcamera's over eenoogreflexcamera's tot grootformaattoestellen. Dan focust Freeman op lenzen, films, sluitertijden, lichtmeting, perspectief, tegenlicht etc. Basisinformatie voor de beginner; niet compleet, niet uitputtend, maar richtinggevend en met een duidelijke visie.

De volgende drie hoofdstukken, 'Mensen fotograferen', …Lees verder
Mooi uitgevoerd boek over fotografie (met kleurenfoto op de omslag) met veel wervende kleurenfoto's en relatief weinig tekst. Een leuk boek dus om inspiratie op te doen voor het maken van foto's door amateurfotografen. De technische achtergrond is summier: het boek bevat wel een heel hoofdstuk over basistechnieken, maar per foto is er weinig toelichting over opname- en ontwikkeltechnieken. Het boek is helder opgezet, gestructureerd naar de verschillende onderwerpen van opname. Een gemis is dat er weinig aandacht is voor de digitale fotografie: het gaat alleen nog over foto's gemaakt met een film. Vooral interessant door de talrijke inspirerende foto's in kleur. Met verklarende woordenlijst en een register.