Boek
Nederlands

Daar gaat de bruid

Jill Kargman (auteur), Maya Denneman (vertaler)
Een 40-jarig, nog redelijk succesvol model verbreekt haar huwelijk met een kunstenaar en verlaat daarmee ook haar drukke societybestaan.
Extra onderwerp
CHI, ROM
Titel
Daar gaat de bruid
Auteur
Jill Kargman
Vertaler
Maya Denneman
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Arm candy
Editie
1
Uitgever
Amsterdam: Sijthoff, 2011
271 p.
ISBN
9789021804378 (paperback)

Besprekingen

Daar gaat de bruid van Jill Kargman gaat over Eden, een jonge veertiger die nostalgisch terugkijkt op haar leven in de spotlights van de modellenwereld. Als tiener vertrok ze richting New York om haar dromen achterna te gaan. Daar had ze een aantal vriendjes voor ze de kunstenaar Otto ontmoette, met wie ze dacht haar hele leven te delen. Hun verstandshouding was duidelijk. Eden was Otto’s muze, maar hij genoot ook van wat andere vrouwen hem boden, en hij maakte Eden wereldberoemd door haar naakt te schilderen op doek. Ze kregen samen een zoon, Cole. Op 39-jarige leeftijd is Eden haar bestaan als ongetrouwde moeder van Otto’s zoon beu en droomt ze opnieuw van een romantische toekomst met een echte zielsverwant, zoals ze ooit had met een van haar eerst vriendjes, Wesley. Na een kortstondig avontuur met een veel jongere man komt ze de man van haar leven (opnieuw) tegen.
Daar gaat de bruid is voorspelbaar vanaf het eerste hoofdstuk. Eden is de perfecte vrouw die altijd …Lees verder
Eden is veertig, woont in hip New York en is nog steeds een redelijk succesvol model. Ze is getrouwd met Otto, maar maakt een einde aan het huwelijk als ze hem voor de zoveelste keer met een jonger meisje betrapt. Even vraagt ze zich af of haar gloriejaren wellicht over zijn, maar dan ontmoet ze de rijke en veel jongere Chase. Dankzij haar bekende status wordt haar nieuwe liefdesleven uitgebreid uitgemeten door de pers. Onverwacht keert dan haar jeugdliefde terug in haar leven. Eden vraagt zich af wat de juiste keus voor haar zou zijn. Het boek begint met een situatieschets van Edens leven tijdens haar jongere jaren en beschrijft onder meer hoe ze haar jeugdliefde Wes ontmoette. Fijn geschreven roman met geloofwaardige personages. Elk hoofdstuk begint met een toepasselijke quote en luidt daarmee de komende gebeurtenissen in. De auteur maakte eerder naam met de bestseller 'Momzilla's'. Vrij kleine druk, volle bladspiegel.