Een ongeneeslijk zieke man geeft een lift aan een jonge vrouw. Na een aanrijding vluchten ze noodgedwongen samen weg, dwars door Canada.
Titel
Cas & Dylan
Andere titel
Cas and Dylan
Regisseur
Jason Priestley
Componist
Michael Brook
Acteur
Richard Dreyfuss Tatiana Maslany
Taal
Engels
Uitgever
Just Entertainment, 2015
1 dvd-video
Oorspr. opname
2013
Speelduur
90 min.
Aantekening
Engels gesproken Ondertiteling: Nederlands
EAN
8711983101593

Besprekingen

Amerikaanse roadmovie en debuutfilm van Jason Priestley (Brandon uit 90210) met Richard Dreyfuss (Jaws) en Tatiana Maslany (Orphan Black). De 61-jarige dr. Cas Pepper is ziek en kan niet meer genezen. Hij heeft geen zin meer in het leven en besluit om met zijn auto van Winnipeg naar de prachtige natuur van Vancouver te rijden om daar zijn pas overleden hond te begraven en zelf in alle stilte te sterven. De praatgrage 22-jarige Dylan Morgan geeft hem echter geen kans daartoe. Als zij een lift ‘eist’ van dr. Pepper zijn ze vanaf het moment dat Cas per ongeluk Dylans boze vriendje aanrijdt met elkaar verbonden. Ze vluchten weg richting Vancouver en moeten lief en leed nu samen delen in plaats van alleen. De film werd matig ontvangen in Amerika. Robert Abele (LA Times 30-4-’15) zegt: ‘There’s a full tank of clichés for the mismatched-strangers road movie “Cas & Dylan”, the feature directing debut of Jason Priestley, and the sputtering is cacophonous even with two gifted actors leading the…Lees verder

Over Jason Priestley

CC BY-SA 2.0 - Foto van/door Eva Rinaldi

Jason Bradford Priestley (Vancouver, Canada, 28 augustus 1969) is een Amerikaans-Canadese filmacteur, regisseur en amateurracer.

Biografie

Jason Priestley werd op 28 augustus 1969 geboren in het Canadese Vancouver. Hij heeft een oudere zus, Justine (een actrice) en twee stiefzusters, Karin en Kristi.

Priestley is bekend geworden door de televisieserie Beverly Hills, 90210, waarin hij Brandon Walsh speelde. De serie werd uitgezonden tussen 1990 en 2000. Naast zijn rol van Brandon regisseerde hij ook 15 afleveringen. Priestley probeerde de afgelopen jaren ook vaste voet te krijgen in de filmwereld, maar tot nu toe is dat niet gelukt.

Hij is ook een fervent coureur, maar kwam vooral in het nieuws door zijn ongelukken in 1995 en 1999 waarvoor hij in de gevangenis belandde. Door zijn voorliefde voor race-auto's wordt hij soms vergeleken met de acteur James Dean.

Priestley had in de jaren negentig relaties me…Lees verder op Wikipedia